1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan: Filistinlilerin Burada Yerleştirilmelerine İzin Vermeyeceğiz
Lübnan: Filistinlilerin Burada Yerleştirilmelerine İzin Vermeyeceğiz

Lübnan: Filistinlilerin Burada Yerleştirilmelerine İzin Vermeyeceğiz

​​​​​​​Lübnan Dışişleri Bakanı Cebran: “Bütün dünya onların yerleşmesini kabul etse de biz asla kabul etmeyiz.”

14 Eylül 2018 Cuma 15:21A+A-

Lübnan Dışişleri Bakanı Cebran Basil, ülkesinin Filistinli mültecilerin ülkesinde kalıcı olarak yerleştirilmesini asla kabul etmeyeceğini belirterek; “Bütün dünya onların yerleşmesini kabul etse de biz asla kabul etmeyiz. İşgaline son vermekle İsrail’i hezimete uğrattığımız gibi mültecileri yerleştirme projesi ve kutsal olarak kalmaya devam eden dönüş hakkıyla yine onu hezimete uğratacağız” dedi.

Filistinli mültecilerin aralarında Lübnan’ın da bulunduğu devletlerde vatandaşlığa geçirilip yerleştirilmesi konusunun yeni olmadığını ve ilginç de olmadığını belirten Basil, Amerika ve İsrail’in zaman zaman sergiledikleri bu tutumlara Lübnan’ın alışık olduğunu ifade etti.

İsrail İstihbarat ve Ulaştırma Bakanı, ABD Başkanı Trump’ın Filistinli mültecilerin Ürdün, Suriye, Lübnan ve Irak’ta yerleştirilmesiyle ilgili henüz ilan edilmeyen bir girişimine işaret etmişti.

Yarım milyon Filistinli mültecinin bulunduğu Lübnan, Amerika’nın UNRWA yardımlarını kesmesiyle ciddi sıkıntılar çekiyor. Mültecilerin burada yerleştirme planı diğer ülkeler gibi Lübnan’ı da korkutuyor.

FİEM

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT