1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Liseli Gençlerden Aylık Bülten: Ümmet Coğrafyası
Liseli Gençlerden Aylık Bülten: Ümmet Coğrafyası

Liseli Gençlerden Aylık Bülten: Ümmet Coğrafyası

Özgür-Der lise kız grubu "Ümmet Coğrafyası" isimli aylık bir bülten yayınlamaya başladı.

22 Ocak 2016 Cuma 19:50A+A-

Özgür-Der İstanbul lise kız grubu olarak, "Ümmet Coğrafyası" üst başlıklı çalışmalarımız içinde ele aldığımız "Suriye" konusunu, sadece konuşup geçmek istemedik. Çalışmalarımızı kalıcı hale dönüştürmek için bir bülten hazırladık. Aslında bu bültene gazete demek de mümkün.

Bültendeki  ''Dünden Bugüne Suriye Tarihi'' başlıklı yazıda Suriye'nin tarihinden bahsederken; ''Coğrafyamızın Acılı Parçası'' başlıklı yazıda da Suriye'de Müslümanların Esed diktatörlük rejimine karşı başlattıkları direnişi, yani son beş yıllık süreci anlattık. Bültende ayrıca Suriyeli öncülerin hayatını ve örnek mücadelelerini sizlerle paylaştık.

Bülteni veya Ümmet Coğrafyası gazetesini karikatürlerle de renklendirdik; aynı zamanda Suriyeli küçücük çocuklardan bahsederek vicdanlarımıza dokunmaya ve ilgilerimizi sorgulamaya yöneltmeye çalıştık. Suriye için yapılan yardım etkinliklerinden de bahsettik.

Bültende ''Kitaplık'' başlığı altında Suriye hakkındaki birkaç kitabı özet bir şekilde tanıttık. İslami uyanış mücadelesinde Türkiyeli bazı öncü büyüklerimizin Suriye hakkındaki görüşlerini gazetelerden, dergilerden vb. kaynaklardan derleyerek sunmaya çalıştık. (Yani Rıdvan Kaya'nın, Bülent Yıldırım'ın, Hamza Türkmen'in, Âdem Özköse'nin, Turan Kışlakçı'nın, Kenan Alpay'ın, Osman Atalay'ın görüşlerini...)

Bu bültende emeği geçen Nuveyba Betül Tahmaz, Senanur Ekinci, Beyzanur Altıntaş, Ekin Dilek Değirmenci, Beyza Ceyhan, Berivan Ceyhan, Zehra Sincar, Betül Sena Ayar ve Melike Belkıs Türkmen olarak, çalışma guruplarımıza rehberlik yapan Zehra Türkmen, Melike Turan, Fatma Tanyıldızı ve Sümeyye Kuşçu ablalarımıza teşekkür ediyoruz.

Ayrıca bu bültenimizi veya Ümmet Coğrafyası gazetemizi her ay yayınlamayı da düşünüyoruz. Gelecek sayının konusu Filistin Müslümanları mı yoksa Mısır Müslümanları mı olsun diye aramızda şimdiden değerlendirmeler yapmaya başladık. Bu konu başlıkları ile ilgili olarak İstanbul dışından da diğer şehirlerdeki liselerdeki kardeşlerimizden yazı, görsel veya çizgi katkısı bekliyoruz. Bu vesileyle farklı şehirlerde de olsak kardeşliğimizi de pekişmiş oluruz.  Çalışmalarımızı beğenmenizi umuyor ayrıca yapıcı eleştirilerinizi bekliyoruz.

Haber: Melike Belkıs Türkmen

HABERE YORUM KAT

3 Yorum