1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Lieberman'ın Hükümete Girmesi Fanatizmin Güçlendiğinin Göstergesi"
"Lieberman'ın Hükümete Girmesi Fanatizmin Güçlendiğinin Göstergesi"

"Lieberman'ın Hükümete Girmesi Fanatizmin Güçlendiğinin Göstergesi"

İşgal rejiminde fanatik Yahudi lider Avigdor Lieberman'ın Savunma Bakanlığı görevini üstlenmesinin ve genel başkanlığını yaptığı İsrail Evimiz Partisi'nin Netanyahu başkanlığındaki koalisyona girmesinin yankıları sürüyor.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 18:27A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Lieberman'ın Savunma Bakanı olmasıyla ilgili yaptığı yorumda, işgal rejimi liderlerinin hepsinin katillerden ve canilerden oluştuğunu söyledi ve Lieberman'ın yeni görevinin işgal rejiminde ırkçılığın ve fanatizmin arttığının göstergesi olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi sözcülerinden Sami Ebu Zuhri, bugün (25 Mayıs Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, uluslararası toplumdan üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesini istedi.

Ebu Zuhri, işgalcilerle barış içinde yaşayabileceklerini zannedenlere de seslenerek, bu tür kuruntulara kapılmayı bırakmaları çağrısında bulundu.

Moşe Yaalon'un geçen hafta görevinden istifa etmesinin ardından Savunma Bakanlığı görevine getirilen Avigdor Lieberman, aşırılıklarıyla tanınıyor. Daha önce iki kez Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Lieberman, yeniden hükümete girmesi sonrası yaptığı ilk açıklamada makul politikalar izleyeceğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT