1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'ya 'Ömer Muhtar' Selamı
Libya'ya 'Ömer Muhtar' Selamı

Libya'ya 'Ömer Muhtar' Selamı

Trablus Belediye Meclis üyeleriyle toplantı yapan Çavuşoğlu, "Size, Trablus halkına tüm Libya halkına Ömer Muhtar'ın torunlarına, Cumhurbaşkanımızdan ve Türk halkından selam getirdim" dedi.

31 Mayıs 2016 Salı 10:14A+A-

Çavuşoğlu Libya'ya ziyareti çerçevesinde Başkent Trablus'u ziyaret ederek Başkanlık Konseyi ve Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Faiz Sirac ile görüşmesinin ardından Trablus Belediyesi'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Trablus Belediye Meclis üyeleriyle toplantı yapan Çavuşoğlu, "Size, Trablus halkına tüm Libya halkına Ömer Muhtar'ın torunlarına, Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan ve Türk halkından selam getirdim." ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu, Trablus Belediye Başkanı Abdurrauf Beytülmal'e hitaben 'Siz şehreminisiniz. Trablus'a yeni taşınan hükümet önce Allah'a sonra size emanettir." dedi.

Belediye Başkanı Beytelmal da "Libya'nın hangi iline giderseniz gidin Osmanlı İmparatorluğu'nun kalıntıları ve izlerinin bugüne dek kalmış olduğunu görürsünüz. Bizlerin üzerine düşen bu nişanelerin devam ettirilmesi ve gelecek nesillere aktarılması ve ilişkilere kuvvet kazandırılmasıdır." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı Trablus'a davet eden Beytelmal, "Kendisini Trablus'a bekliyoruz. İki şehir arasında kardeşlik protokolü imzalamak istiyoruz." dedi.

Söz alan bazı meclis üyeleri Trablus'ta yaşanan elektrik sıkıntılarını gündeme getirdi. Ubarih bölgesinde yüzde 95'i tamamlanan elektrik santralinin bitirilmesinin çok önemli olduğunu aktaran meclis üyeleri, santrali yapan Türkiyeli firmanın yeniden dönmesini beklediklerini kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu konuyla ilgili gerekli girişimlerde bulunacağını belirterek, Türkiyeli firmalarının Libya'nın kalkınması için elinden geleni yapacağını vurguladı.

Libya Dışişleri Bakanı Muhammed Tahir es-Seyyale, Çavuşoğlu'nun Trablus Belediyesi'ne ziyaretinin ardından onuruna öğle yemeği verdi.

AA

HABERE YORUM KAT