1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. “Libya’da Siyonist Elçilik” Haberi Yalanlandı
“Libya’da Siyonist Elçilik” Haberi Yalanlandı

“Libya’da Siyonist Elçilik” Haberi Yalanlandı

Abdurrahman Şalgam, Libya Geçici Hükümeti'nin İsrail'in Libya'da büyükelçilik açmasını kabul ettiği iddialarını reddetti.

13 Aralık 2011 Salı 21:04A+A-

Cezayir'de yayınlanan El Şuruk gazetesine telefonla bağlanan, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Abdurrahman Şalgam, Libya Geçici Hükümeti'nin İsrail'in Libya'da büyükelçilik açmasını kabul ettiği iddialarını reddetti.

Şalgam "Bu tür haberler yalan, hiçbir Müslüman ve Arap bu haberlere inanmaz. Libya hiçbir zaman İsrail'in Trablus'ta büyükelçilik açmasını kabul etmeyecektir. Gerçekte bu asılsız haberlere cevap bile vermemem gerekir" dedi.

Gazeteye göre, Geçici Hükümet'in Londra temsilcisi Cuma Kumati de iddiaları  gülünç buldu, "Arap medyasının sürekli yalan haber ve  dedikodu yayan kuşkulu bir israil sitesinin boş sözlerine güvenmelerine şaşırdım. Kendisini Meclis'in sözcüsü olarak tanıtan Ahmet Şabani diye birisine dayanarak haberi aktaran bu site kesinlikle yalan söylüyor. Meclis'te böyle biri yok. Libya devrimi ve devrilen sisteme vurduğu darbe hakkında şüphe uyandırmaya çalışan bir çok kesim bulunuyor. Siyonist oluşum ile Libya'nın bir gün bağlantı kuracağına kim inanabilir? Bu kesinlikle Libya halkının başarılarını çarpıtma ve liderleri hakkında şüphe uyandırma girişimidir.” Dedi.

Gazetenin haberine göre Libya insan hakları aktivisti Eşref el Sulsi de "Bunlar kötü niyetli haberlerdir. Hükümet ve halk bu konuda hemfikirdir. Siyonist oluşumla hiçbir ilişki niyeti bulunmamaktadır. Bizim önceliğimiz güvenlik ve istikrardır" dedi.

Sulsi, "İsrail Arap Baharından korktu ve yeni yöneticilere karşı antipati uyandırarak devrimleri bozmaya çalışmaktadır.” dedi.

Bazı gazetelerde bugün çıkan haberlerde İsrail’in yakında Libya’da elçilik açmaya hazırlandığı iddia edilmişti.

Hatırlanacağı üzere Libya kökenli bir Yahudi daha önce Trablus’taki kapalı bulunan Yahudi mabedinin açılması için girişimde bulunmuş, bunun üzerine ülkenin değişik şehirlerinden yapılan protestolar sonucu Libya’yı terk etmek zorunda kalmıştı.

Libya’da iç barış için yoğun girişimlerin bulunduğu ve Geçici Hükümete yönelik eleştirilerin arttığı bir dönemde bu tür haberlerin yayılması manidar bulunuyor.

Lokman Doğmuş / Haksöz-Haber 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum