1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Milisler Parlamentoyu Kuşattı
Libyada Milisler Parlamentoyu Kuşattı

Libya'da Milisler Parlamentoyu Kuşattı

Libya'da devrimi gerçekleştiren milisler, polis olmamak için parlamentoyu kuşattı.

02 Ocak 2013 Çarşamba 02:35A+A-

Libya'da devrimi gerçekleştiren milisler, birliklerinin dağıtılarak polis ve asker teşkilatına katılması yönündeki planı protesto için parlamento binasını kuşattı.

İçişleri Bakanı Aşur Şuveyl tarafından, Yüksek Güvenlik Kurulu çatısı altında toplanmış devrimci milis birliklerinin, tamamen tasfiye edilerek, isteyenlerin bireysel olarak polis ve askere alınması yönünde hazırlanan plan, devrimci milislerin parlamento binasını kuşatmasına neden oldu. Öğle saatlerinde başlayan protesto gösterisi devam ediyor.

Parlamento binasına giden yolları kapatan silahlı göstericiler, giriş ve çıkışları yasaklayarak, İçişleri Bakanı Şuveyl'in istifasını istedi. Ayrıca göstericiler, birliklerin, asker ve polis teşkilatlarına katılmaları durumunda, dağıtılmadan bütün olarak katılması gerektiğini dile getirdi.

İçişleri Bakanı Şuveyl ve bakanlık görevlilerini ''devrik lider Muammer Kaddafi'nin kalıntıları'' olarak niteleyen göstericiler, ''Devrimde biz buradaydık, siz neredeydiniz?'' sloganları attı.

Olaya müdahil olarak göstericileri yatıştırmak isteyen milletvekilleri, taleplerini başbakana iletecekleri söyledi.

Geçtiğimiz cumartesi günü İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, çok kademeli bir planla, ülkenin silahlardan arındırılacağını duyurulmuştu.

Bingazi'de cuma günü düzenlenen gösterilerde, ülkenin bütün silahlı gruplardan arındırılması talebinde bulunulmuştu. (Dünya Bülteni) 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum