1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Darbecilere Karşı Gösteriler Devam Ediyor
Libya'da Darbecilere Karşı Gösteriler Devam Ediyor

Libya'da Darbecilere Karşı Gösteriler Devam Ediyor

Libya'nın başkenti Trablus başta olmak üzere Mısrata, Gıryan ve Zaviye gibi diğer bir çok kentinde Fecr-i Libya güçlerine destek gösterileri yapıldı.

19 Aralık 2014 Cuma 23:46A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya'nın başkenti Trablus başta olmak üzere  Mısrata, Gıryan ve Zaviye gibi diğer bir çok kentinde Fecr-i Libya güçlerine  destek gösterileri yapıldı. Gösterilerde hafta içinde petrol bölgelerinin darbeci çetelerden kurtarılması için başlatılan "Şuruk Operasyonu" da desteklendi. Yapılan konuşmalarda müzakerelerin yapılabilmesi için Anayasa Mahkemesinin aldığı ve "Temsilciler Meclisi" nin gayri meşru olduğunu teyid eden kararının tanınması gerektiği ifade edildi. Darbeci asker Halife Hefter'e bağlı güçlerin uçaklarla şehirleri bombalaması da tel'in edildi. Göstericiler Milli Genel Kongre tarafından atanan Kurtuluş Hükümeti'ni de desteklediklerini ve Libya'nın birliğinin kırmızı çizgileri olduğunu ifade ettiler.

Amacının İhvan-ı Müslimin ve İslamcıları yok etmek olduğunu açıklayan Hefter'e bağlı güçler sivil yerleşim alanlarını uçaklarla bombalıyor. Hefter'e Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri destek veriyor. Darbeci asker Halife Hefter'e bağlı güçler ile İslami gruplar arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT