1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya'da Çatışmalar Yeniden Başladı
Libya'da Çatışmalar Yeniden Başladı

Libya'da Çatışmalar Yeniden Başladı

Libya'nın başkenti Trablus'ta ateşkesin üzerinden iki hafta geçmesinin ardından başlayan çatışmalar bu gece de devam etti.

20 Eylül 2018 Perşembe 12:00A+A-

Libya'nın başkenti Trablus'ta sağlanan ateşkesin bozulmasının ardından başkent bu gece de ağır silah sesleriyle yankılandı. Trablus'un güney bölgeleri ile Mitiga Havalimanı çevresinden akşam boyunca ağır silahlı çatışma sesleri duyuldu.

AA'nın kaydettiğine göre, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) İçişleri Bakanı Abdüsselam Afur, yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, ateşkes çabalarının henüz sonuç vermediğini belirtti. Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), Libya'da yaklaşık iki hafta süren ateşkesin ardından pazartesi günü başkent Trablus'ta çıkan çatışmaları kınayarak, taraflara ateşkese uyulması çağrısı yapmıştı.

UNSMIL'in açıklamasında, "Bedelini başkentte oturan savunmasız sivillerin ödediği ölüm sesleri arasında reformların yapılması mümkün değil." ifadesine yer verilmişti. Uluslararası toplum tarafından tanınan UMH Başkanlık Konseyinin başkentte güvenlik için kullandığı milis güçlerinin, merkezi yönetimin emirleri dışında hareket etmesi şiddet olaylarının tırmanmasına neden olmuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT