1. HABERLER

  2. HABER

  3. Le Pen Müslümanlara Hakaret Davasından Beraat Etti
Le Pen Müslümanlara Hakaret Davasından Beraat Etti

Le Pen Müslümanlara Hakaret Davasından Beraat Etti

Fransa'da aşırı sağcı Ulusal Cephe partisinin lideri Marine Le Pen hakkında Müslümanlara hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava sonuçlandı.

15 Aralık 2015 Salı 17:32A+A-
Lyon Mahkemesi, Müslümanlar aleyhindeki sözleriyle "ırkçı nefreti körüklediği" suçlamasıyla yargılanan Le Pen'in beraat ettiğini duyurdu.
 
Marine Le Pen, 2010 yılında Lyon'da partili bir gruba yönelik konuşmasında, ibadet yerleri yetersiz olduğu için cuma namazlarında camilerin dışına taşan cemaati hedef alarak "Müslümanların sokakta namaz kalması ile Fransa'nın 2. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından işgal edilmesi" arasında benzerlik kurmuştu.
 
Le Pen, sokaklarda namaz kılanlarla ilgili "Üzgünüm, bazıları İkinci Dünya Savaşı ve işgal hakkında konuşmaya bayılıyor. O halde işgalden konuşalım, çünkü burada yaşanan da o. Tanklar, askerler yok ama yine de bir işgal ve bu durum insanları düşündürüyor" şeklinde konuşmuştu.
 
Bu ifadelerinin ardından bazı sivil toplum dernekleri "ırkçı nefreti körüklediği" gerekçesiyle Le Pen aleyhinde şikayette bulunmuştu ve bu başvuruyla ilgili 2012 yılında adli soruşturma başlatılmıştı.
 
Fransa Adalet Bakanlığının talebi üzerine Avrupa Parlamentosu, 2013 yılında Le Pen'in dokunulmazlığının kaldırılmasına karar vererek yargılanmasının önünü açmıştı.
 
Daha önce de helal etle ilgili tartışmalara katılan Le Pen, yine Müslümanların sert tepkisine neden olmuştu.
 
Fransa'da çoğu Kuzey Afrika kökenli yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor.
 
AA

HABERE YORUM KAT