1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lavrov'dan ABD'ye: Kiev'in Sorumluluğunu Üstlen
Lavrov'dan ABD'ye: Kiev'in Sorumluluğunu Üstlen

Lavrov'dan ABD'ye: Kiev'in Sorumluluğunu Üstlen

Rusya dışişleri bakanı Lavrov, Ukrayna'nın doğususunda devam eden gerginlik ve batının Rusya'ya karşı tutumuyla ilgili açıklamalar yaptı. Lavrov Rusya'yı izole etme çabaları boşa çıkacaktır dedi.

21 Nisan 2014 Pazartesi 15:16A+A-

Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeleri değerlendiren bir açıklama yaptı. Lavrov açıklamasında batıya ve Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) de eleştiriler getirdi.

Lavrov, "Washington Rusya'ya ultimatomlar yağdırmak yerine Kiev yönetiminin politikalarının sorumluluğunu üstlenmeli. Rusya'yı izole etme girişimleri başarısızlığa mahkumdur. Kiev'deki yönetim Cenevre'de imzalanan vanlaşmadaki vaadlerini yerine getirmediği gibi, anlaşmayı açıkça ihlal ediyor"

"Pazar günü sabah saatlerinde meydana gelen silahlı çatışma, Kiev yönetiminin bölgedeki şiddeti düşürmeye niyetinin olmadığını gösteriyor. Batılı otoriteler, Ukrayna'daki derin krizi bitirmek için herhangi bir adım atmıyorlar, parmaklarını bile oynatmıyorlar"

Ukrayna'da dün meydana gelen çatışmalarda en az üç kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Dün yaşanan çatışmaların, geçtiğimiz perşembe günü Cenevre'de, ABD, Avrupa Birliği (AB), Rusya ve Ukrayna temsilcilerinin uzun görüşmeler sonucunda vardığı anlaşmayı da gölgede bıraktığı belirtiliyor. 

Cenevre'de imzalanan anlaşma, Ukrayna'daki çatışma ve şiddetin bir an önce bitirilmesini öngörüyordu. Batılı ülkeler, Rusya'nın Ukrayna'daki Rusya yanlılarını kışkırttığını ileri sürüyor, Rusya ise bunu yalanlıyor.

Lavrov, Ukraynalı yetkililerin yasadışı göstericileri Kiev'den uzak tutmaktan başarısız olduğunu ileri sürdü. Lavrov, "Bu asla kabul edilemez bir durumdur" dedi.

ABD, Rusya'nın Ukrayna'daki göstericilere işgal ettikleri kamu binalarını boşaltmaları yönünde çağrı yapmasını istedi. Ancak Rusya, Ukrayna'daki Rusya yanlısı göstericiler üzerinde böyle bir etkinliğinin olmadığını savunuyor. 

ABD ayrıca, Rusya'ya yönelik daha ağır ekonomik yaptırımlar uygulayabileceğini gündeme getiriyor. 

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT