1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Lavrov: Ne Biz Ne de Suriye Yaptı
Lavrov: Ne Biz Ne de Suriye Yaptı

Lavrov: Ne Biz Ne de Suriye Yaptı

Uçak krizinin ardından ilk kez Türkiye'yi ziyaret eden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçen hafta El Bâb yakınlarında Türkiye askerlerini hedef alan saldırıya ilişkin "Saldırıyı ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır" dedi.

01 Aralık 2016 Perşembe 15:13A+A-

İki Dışişleri Bakanı Alanya'da bir araya geldi, görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.  Basın toplantısında 24 Kasım'da El Bâb yakınlarında Türkiye askerini hedef alan saldırıya ilişkin bir soruyu yanıtlayan Lavrov, "24 Kasım'da Türkiye askerlerinin hayatını kaybettiği saldırıyı ne Rusya ne de Suriye rejimi yapmıştır. Biz şu anda terörizmle mücadele ediyoruz. Buna konsantre olduk" dedi.

Basın toplantısında yapılan tercümede Lavrov'un sözü yanlış çevrilmiş ve "Rusya olarak hiç ilgimiz yok, Suriye tarafından yapılan bir saldırı." dediği duyurulmuştu. Daha sonra Türk ve Rus tarafları tercümenin yanlış yapıldığını duyurdu.

Lavrov, basın toplantısında saldırıya ilişkin olarak Türkiye ile ortak görüşte olduklarını söyledi.

Çavuşoğlu ise, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin olarak "Suriye'nin toprak bütünlüğünde Rusya'yla ortak anlayışımız var. Siyasi çözüm çabasının kısa sürede sonuçlanacağını umut ediyoruz" dedi.

 

HABERE YORUM KAT