1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Latin Kilisesi Patriğinden Gazze İçin Çağrı
Latin Kilisesi Patriğinden Gazze İçin Çağrı

Latin Kilisesi Patriğinden Gazze İçin Çağrı

Kudüs'teki Latin Kilisesi patriğinden dünyaya çağrı: "Gazze'nin yeniden imarı için acele edin!"

25 Aralık 2014 Perşembe 11:30A+A-

Kudüs'teki ve diğer mukaddes mekânlardaki Latin kilisesi patriği Fuad Tıval, Milad bayramı münasebetiyle Kudüs Mehd Kilisesi'nde düzenlenen takdis töreninde yaptığı konuşmada dünya ülkelerini Gazze'nin yeniden imarı ve insanî şartların iyileştirilmesi için acele etmeye çağırdı.

Patrik Fuad Tıval, Kudüs'ün güneyinde yer alan Beytlahim şehrinde bulunan Mehd kilisesinde dün gece yarısı düzenlenen törende yaptığı açıklamada, Gazze'de hayat şartlarının tam bir felaketle karşı karşıya olduğunu, dünyanın dikkatlerinin başka yönlere çekildiğini Gazze'nin ise tamamen unutulmaya terk edildiğini dile getirdi.

Tıval konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Dört ay önce Gazze'de bir savaşa şahit olduk. Bu savaştan on binlerce insan etkilendi. Saldırılarda evleri yıkıldı. Bu insanların evleri yeniden inşa edilse bile o üç savaş yaşamış çocukların psikolojilerini kim yeniden inşa edecek? İnsanlara sağlıklarını kim geri verecek? Öldürülenleri kim geri getirecek ve yaralıları tedavi edecek?"

Patrik Tıval konuşmasında işgal rejiminin Batı Yaka ve Kudüs'teki yahudileştirme faaliyetlerine ve ırkçı ayrım duvarına da tepkilerini dile getirdi.

Dün gece düzenlenen törene özerk yönetim başkanı Mahmud Abbas'ın, başbakan Rami Elhamdallah'ın, hükümetten bazı bakanların, muhtelif Arap ülkelerinden hükümet yetkililerinin ve Filistin'den, Arap dünyasından ve başka ülkelerden dini amaçla gelen on bin kadar hıristiyanın bulunduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT