1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Lahey, Boşnakların Katilini Akladı!
Lahey, Boşnakların Katilini Akladı!

Lahey, Boşnakların Katilini Akladı!

Sırp kasap Radoncic'in kopyası Çetnik Vojislav Seselj, Bosna savaşında işlemiş olduğu hiç bir suçtan Lahey'de sorumlu bulunmadı!

31 Mart 2016 Perşembe 15:51A+A-

Lahey'deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi, Sırp savaş suçu zanlısı Çetnik lider Vojislav Seselj hakkında beraat kararı verdi. Hakimler Konseyi, Bosna Hersek, Hırvatistan ve Sırbistan'da Sırp olmayan halklara yönelik insanlığa karşı suç ve savaş suçu işlediği iddia edilen Seselj'in suçsuz olduğuna hükmetti.

Çetnik lider Seselj, 9 maddelik iddianamede, "insanlığa karşı suç işlemek" başlığı altında sürgün, sınır dışı etmek ve insanlık dışı eylemlerde bulunmak, "savaş kurallarını ihlal etmek" başlığı altında ise adam öldürmek, işkence etmek, acımasızca davranmak, yıkım, ibadethane ve eğitim kurumlarına zarar vermek, kamu ve özel mal varlıklarını yağmalamaktan suçlanıyordu.

Hakimler Konseyi, Seselj'in iddianamedeki suçları işlediğine dair yeterli delil bulunmadığını belirterek, Çetnik lider hakkında beraat kararı verilmesine hükmetti.

Mahkemenin 2014 yılında sağlık sorunları nedeniyle geçici olarak serbest bıraktığı Seselj, kararın açıklanacağı karar duruşmasına katılmadı.

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT