1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri
Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen Müzakereleri

BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed,"Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde gelecek dönem için tarafların düşüncelerini kapsayan genel bir görüşe yaklaşıldı" dedi.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 10:55A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Kuveyt'teki Yemen müzakerelerinde gelecek dönem için tarafların düşüncelerini kapsayan "genel bir görüşe" yaklaşıldığını belirtti.

Ahmed, yaptığı yazılı açıklamada, "Biz mevcut sorunları aşmaya, uygulama mekanizması konusunda bütün detayları ele almaya çalışıyoruz. Bu da oturumları daha hassas hale getiriyor ve bizi kapsamlı bir çözüme yaklaştırıyor." ifadelerini kullandı. Ahmed, hükümet heyetiyle iki oturum yapıldığını, oturumlardan birine askeri uzmanların da katıldığını belirtti.

Kuveyt'te yapılan Yemen müzakerelerindeki son gelişmeleri aktarmak üzere 18 ülkenin büyükelçileriyle bir araya geldiğini belirten Ahmed, Yemen müzakereleriyle ilgili ve gelecek döneme dair bilgi vermek üzere bugün gerçekleştirilmesi beklenen BM Güvenlik Konseyi'nin kapalı oturumuna da katılacağını kaydetti.

Kuveyt'teki Yemen barış müzakerelerinde hükümet heyetinin, ulusal uzlaşıya ulaştıracak herhangi bir ittifaktan önce devrik lider Ali Abdullah Salih ve uluslararası yaptırımların bütün kapsadıklarının siyaset sahnesinden çekilmesini istediği bildirilmişti. 

AA

HABERE YORUM KAT