1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Kuveyt'te Halep'e Destek Gösterisi
Kuveyt'te Halep'e Destek Gösterisi

Kuveyt'te Halep'e Destek Gösterisi

Aralarında milletvekillerinin de yer aldığı kalabalık bir grup, Rusya'nın Kuveyt büyükelçisinin sınır dışı edilmesini istedi.

14 Aralık 2016 Çarşamba 23:15A+A-

Kuveyt’te aralarında milletvekillerinin de yer aldığı kalabalık bir grup, Rusya'nın Kuveyt Büyükelçisi Alexey V. Solomatin’in sınır dışı edilmesini istedi.

Suriye rejimi ve müttefiklerinin Halep kentinde yaptığı katliamı protesto etmek için Rusya'nın Kuveyt Büyükelçiliği önünde toplanan ve aralarında milletvekillerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, Büyükelçi Solomatin’in sınır dışı edilmesini talep etti.

Protesto sırasında yaptığı konuşmada, "Suriye halkının soykırıma uğramasını desteklediği için" Büyükelçi Solomatin’in sınır dışı edilmesini isteyen Milletvekili Cem'an el-Harbeş, Kuveyt parlamentosunun, "Halep’te işlenen katliamı durdurmak için bütün yetkisini kullanacağını" vurguladı.

Milletvekili Merzuk el-Halife de “Suriye halkının maruz kaldığı soykırımı” durdurmak için başta Kuveyt hükümeti olmak üzere körfez ülkelerini resmi tutum takınmaya çağırdı.

Milletvekili Velid Tabetabai ise durumun başta Rusya büyükelçisi olmak üzere Suriye rejimini destekleyen tüm büyükelçilerini sınır dışı etmeyi gerektirdiğini savundu.

Parlamenterlerden Samir es-Suveyt ise Halep halkına yönelik “soykırım savaşının” durması gerektiğini dile getirdi.

Eski milletvekili Ahmed eş-Şuhumi, Halep’te yaşananların “mezhep savaşı” olduğunu ifade ederken, Kuveyt Avukatlar Derneği Temsilcisi Muhammed el-Humeydi, Suriye halkına yardım için harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT