1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KUVEYT

  4. Kuveyt'te 100 Binlik Protesto Gösterisi (VİDEO)
Kuveytte 100 Binlik Protesto Gösterisi (VİDEO)

Kuveyt'te 100 Binlik Protesto Gösterisi (VİDEO)

İçişleri Bakanlığının uyarılarına karşın sayıları 100 bini aşan göstericiler, başkentte yeni seçim kanunu protesto etmek için sokaklara döküldü.

21 Ekim 2012 Pazar 22:56A+A-

Kuveyt’te 150 bin kişinin yönetimi protesto ettiği gösteride çatışma çıktı.

Kuveyt'te muhalefet partilerinin, yeni seçim yasasını protesto etmek üzere gösteriler yapılması çağrısının ardından, akşam saatlerinde binlerce kişinin katıldığı eylemler düzenlendi.

Seçim kanununda yapılan değişikliklerin yönetim yanlısı adayların lehine olduğunu savunan, başını İslami eğilimli partilerin çektiği muhaliflerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Kuveyt güvenlik güçlerinin, başkentin farklı kesimlerinde toplanarak hükümet binasına yürümek isteyen göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı bildirildi.

Görgü tanıkları, güvenlik güçlerinin olaylar sırasında helikopterlerden de destek aldığını bildirdi. Arbede sırasında polisler ve muhaliflerden yaralananlar olduğu belirtildi.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, gün içinde yaptığı açıklamada, parlamento binası önündeki alan dışında protesto gösterilerine kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği uyarısında bulunmuştu.

kuwait-kuveyt-protesto01.jpg

Muhalefetten Boykot Kararı

Eski Meclis Başkanı Ahmed Sa'dun başkanlığında dün toplanan muhalif liderler, seçim kanununda yapılan değişikliği sert ifadelerle eleştirerek, yeni düzenlemeyi ''anayasaya karşı darbe'' olarak nitelendirmişti.

Kuveyt Hükümeti, cumartesi günü yapılan olağanüstü oturumda, seçimlerin 1 Aralık'ta yapılmasını kararlaştırmış ve seçim kanununda, her bir seçmenin, 4 yerine sadece bir aday için oy verebilmesine imkan tanıyan bir değişiklik yapmıştı. Muhalefet ise mevcut şartlarda seçimi boykot edeceğini duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum