1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Kuveyt ve İhvan’dan Halep'e Düzenlenen Saldırıya Kınama
Kuveyt ve İhvan’dan Halep'e Düzenlenen Saldırıya Kınama

Kuveyt ve İhvan’dan Halep'e Düzenlenen Saldırıya Kınama

Kuveytli milletvekilleri ve Mısır İhvanı, Suriye'nin halep kentindeki saldırıları kınadı.

01 Mayıs 2016 Pazar 00:54A+A-

Kuveytli milletvekilleri ve Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), rejim ve Rus güçlerinin Suriye'nin Halep kentine yönelik hava saldırılarını kınadı.

Esed güçleri ve Rus uçaklarının saldırılarına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Kuveytli bir grup milletvekili, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarla Halep halkına yönelik işlenen katliamların önüne geçilmesi için acil müdahale çağrısı yaptı.

Kuveyt Millet Meclisi Başkanı Merzuk el-Ganim, uluslararası camia, ABD ve insani yardım kuruluşlarının, Halep'te işlenen katliamların durması için siyasi ve diplomatik baskı uygulaması gerektiğini belirtti.

Meclis Başkan Yardımcısı Mübarek el-Hırenc, Halep'te gerçekleştirilen "barbar saldırı" ve katliamı kınayarak, dünyanın sessiz kaldığı bu katliamda Suriye halkının yanında olduklarını vurguladı.

Milletvekilleri Madi el-Haciri ve Abdullah el-Advani de Halep ve Humus'ta kadın, çocuk ve yaşlıları hedef alan "menfur saldırıları" gerçekleştirenlerin yargılanması çağrısı yaptı.

Mısır'da da İhvan yaptığı yazılı açıklamada, Halep'teki saldırıları "soykırım" olarak niteleyerek, Arap ve İslam ülkelerini Suriye halkına destek olmaya çağırdı.

Açıklamada, "İhvan, Suriye halkına yönelik devam eden soykırımı, Rusya, İran ve Esed güçlerinin işlediği suçları ve uluslararası toplumun bunlara sessiz kalışını kınamaktadır." ifadelerine yer verildi. İhvan, Mısır halkını da Suriyelilere destek olmak için gösteri yapmaya çağırdı.

AA

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT