1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Kuşatılmış Bir Genelkurmay Başkanı
Kuşatılmış Bir Genelkurmay Başkanı

Kuşatılmış Bir Genelkurmay Başkanı

Darbe kalkışmasının ardından ortaya çıkan bilgiler hükûmetin Gülen örgütüne karşı topyekûn bir mücadeleye girdiği bir dönemde bile Genelkurmay Başkanı Akar’ın bu örgütün adamları tarafından tamamen kuşatılmış olduğunu gösteriyor.

26 Temmuz 2016 Salı 19:57A+A-

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar’ın yaveri Yarbay Levent Türkkan’ın savcılık soruşturmasındaki ifadeleri Genelkurmay Başkanı’nın neredeyse tüm adamlarının Gülen örgütüne bağlı olduğunu gösteriyor.

Akar, Ağustos 2015’ten beri Genelkurmay Başkanlığı koltuğunda oturuyor. Öyle anlaşılıyor ki işin en başından beri etrafı kuşatılmış durumdaydı.

Peki kimler tarafından? Liste bir hayli uzun.

Emir subayları komutanlara en yakın insanlar konumunda. Akar’ın emir subayı Yarbay Levent Türkkan altında imzası olan yazılı ifadesinde Gülen örgütüne bağlı olduğunu, emirleri abilerinden aldığını, Fethullah Gülen’i “ilâhi bir figür” olarak gördüğünü söylüyordu. Darbe gecesi kendi komutanını derdest edip öteki darbecilere teslim eden oydu.

hulusi_akar_levent_turkkan.jpg

Akar’ın bütün programlarını koordine eden eden Özel Kalem Müdürü Ramazan Gözel ve Hüseyin Hakan Öcal de Gülen örgütü mensubuydu.

Akar’ın Başdanışmanı Kurmay Albay Orhan Yıkılkan da onun etrafını saran Gülen örgütü kadrolarından biriydi. Bu albay, darbe kalkışmasının en aktif isimlerindendi. Darbenin olacağını bir gün öncesinden bilen, etrafındaki öteki örgüt mensuplarına darbe kalkışması gecesi görevlerini dağıtan birkaç isimden biriydi. Öyle ki emir subayının ifadelerine göre, darbe gecesi onun odasına girip çıkanın haddi hesabı yoktu.

Hulûsi Akar’ın canını emanet ettiği korumaları bile bu grubun üyeleriydi. Korumalar Başçavuş Ömer Gürsel Çetin ve Abdullah Erdoğan Gülen örgütünün askerleriydi.

Özetle Akar’ın hem emir subayı, hem özel kalem müdürü, hem danışmanı hem korumaları Gülen örgütünün adamlarıydı ve onun bundan haberi olmamıştı.

Oturduğu evin trafiğini yürüten “konut astsubayı” (Veysel Tokmak) bile bu örgüte bağlıydı. Hulûsi Akarı'ın bunların hiçbirinin farkına varmadığı/varamadığı anlaşılıyor.

Genelkurmay karargâhındaki en kritik kadrolar olan J Başkanları’ndan ikisi de Gülen örgütünün kontrolüne geçmişti. J-2 diye bilinen İstihbarat Başkanı Gülen örgütünün adamı bir korgeneraldi. Aynı şekilde J-5 diye bilinen Plan Prensipler Başkanı olan Korgeneral de Gülen örgütünün adamıydı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT