1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kürtçüler Cellatlarıyla Artık Meydanlarda da Elele
Kürtçüler Cellatlarıyla Artık Meydanlarda da Elele

Kürtçüler Cellatlarıyla Artık Meydanlarda da Elele

HDP'nin Kazlıçeşme Mitingindeki bu görüntü "Daha Türkiyeli HDP"den kasıtın "Kürtlerin celladı Kemalizmle İttifak Kuran HDP" olduğu ortaya çıkmış oldu. HDP/PKK'nin Kürdistan bölgesindeki uygulamalarının ilham kaynağıda ortaya çıkmış oldu.

31 Mayıs 2015 Pazar 04:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Kürt Kemalizmi ne TÜSİAD sermayesiyle ne Kemalist eğitim sistemiyle ne de Kemalizmin bekası adına seferber edilmiş medya, akademi, bürokrasi sınıflarıyla en küçük bir hesaplaşma emaresi gösteriyor. Zaten Kürt ulusal siyaset sınıflarını Kemalist iktidar sınıfları nezdinde muteber ve müttefik edinilebilir kılan da bu yeni imaj ve tarzı değil mi?

Din ve diyanet meselelerinde kaldırma yönünde irade beyan ederken cinsel sapkınlıklar konusunda teşvik edici söylemler Kürt ulusalcıları nezdinde şöyle karşılık buluyor: "HDP eşitlikçi, cinsiyet özgürlükçü, sosyal, ekolojik ve demokratik bir anayasayı yapmak için tüm gücüyle çalışacak.” Cinsiyetçi özgürlük HDP’nin ısrarla toplumun gözüne gözüne soktuğu cinsel sapkınlığın anayasal güvence ve teşvike kavuşturulmasından başka bir anlama gelmiyor.

Her toplantıda defaten altı çizilen “LGBT ve onurlu yaşam hakkı anayasaya girecek” söylemi HDP’nin sadece Kürt toplumuna değil bütün bir ülkeye vadettiği sosyal-siyasal hayatın koordinatlarını vermektedir. Homoseksüaliteyi meşru ve makbul bir kimlik formatı olarak Müslüman topluma pazarlama görevi liberal-sol ve Kemalist sol aktörlerden sonra Kürt ulusalcılarına tevdi edildi anlaşılan.

Cinsel sapkınlığın sembol kurumlarından LGBT’nin bu kadar sahiplenilmesi, ülkenin dört bir tarafını sarmış Atatürk heykelleri başta olmak üzere resmi ideolojinin sembollerine dair şerh düzeyinde olsun itirazların düşülmemiş olması HDP nezdinde Kürt ulusalcılığının kaynaklarını ve hedeflerini önümüze sermektedir.

LGBT’lilerin tanınma ve anayasal güvenceye kavuşma sorununa çözüm bulmakta pek heveskâr davranan HDP’lilerin Atatürkçü ideoloji, sembol ve kurumları dert etmeyişi nasıl garip karşılanır ki? Toplumun fıtratına ‘nonoşluk’ isnat eden, eğitimin temelinde Atatürkçülüğü ‘fıtrat’ addeden HDP kadrolarını insani-İslami ve ahlaki değerlerin düşmanı, edepsizlik ve emperyalizmin lejyoneri olarak tescillenmek için daha ne yapmak lazım?

Atatürkçülüğe selam duran Kürtçü, Esedçi, LGBTci demokratik özerklik siyaseti barajı değil insanlığı, ahlakı, İslami değerleri fesada uğratmak için sefere çıkıyor. Ama bu seferden bozguna uğramış olarak dönmeleri hiç kimseye sürpriz olmasın.

hdp-ataturk.jpg

Fotoğraf: AA

HABERE YORUM KAT

7 Yorum