1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kürt ve Türk Milliyetçilikleri Müzakere Edilecek
Kürt ve Türk Milliyetçilikleri Müzakere Edilecek

Kürt ve Türk Milliyetçilikleri Müzakere Edilecek

Özgür-Der’in aylık olarak düzenlediği dizi panellerde bu yıl “Değişim, Tekâmül ve Kırılmalar Karşısında İslamcılık” üst başlığıyla çeşitli konular tartışılmaya devam ediyor.

11 Mart 2015 Çarşamba 14:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Sahih bir kimlik ve mücadele perspektifi noktasında ortaya çıkan olumsuzlukların nelerden kaynaklandığını ve ne tür tezahürlerle karşımıza çıktığını tartışmayı arzu eden Özgür-Der, aylık panellerinin altıncısında “Kürt ve Türk Milliyetçiliğinden Etkilenmeler”  konusunu masaya yatırıyor.

Panelde, “İslamcılığın kadim imtihanı milliyetçilik meselesinde gelinen nokta ne ifade ediyor? İslamcılığın yeni bir imtihan alanı olarak Kürt milliyetçiliğine yaklaşım nasıl olmalıdır? Geç dönem milliyetçiliği olan Kürt milliyetçiliğinin tezleri kimleri, nasıl etkilemektedir? Milliyetçi yönelim, hedef ve idealler noktasında İslamcılık üzerinde ne tür etkiler göstermektedir?” soruları müzakere edilecek.

Mehmet Alagöz’ün yöneteceği, Serdar Bülent Yılmaz ve Yılmaz Çakır’ın konuşmacı olduğu program 11 Mart Çarşamba günü yapılacak. Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yapılacak panel, saat 20.00’de başlayacak.

Tarih: 11 Mart 2015 Çarşamba

Saat: 20.00

Yer: Ali Emiri Kültür Merkezi Nikah Salonu (Fatih)

aylik-panel.jpg

HABERE YORUM KAT