1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kürt Sorunu ve Çatışmalar…
Kürt Sorunu ve Çatışmalar…

Kürt Sorunu ve Çatışmalar…

Kürt sorunu yeni bir çözümsüzlüğe sürükleniyor… İnkârcı yaklaşım ve ırkçılıktan beslenen çatışmalar kardeş halkları birbirine daha bir düşman kılıyor.

14 Temmuz 2010 Çarşamba 11:06A+A-

Yaşadığımız ülke uzun zamandır devam eden silahlı çatışmaların cenderesine yeniden yoğun bir şekilde sokuldu. Milliyetçi-ırkçı duygulardan beslenen çatışmalar çok sayıda ailenin ocağına ateş düşürürken, masum insanlar da çözümsüzlüğe mahkûm edilmeye çalışılan bir sürecin kurbanı oluyorlar. Duygusal yaklaşımların belirleyici olduğu şartların, soruna Müslümanca yaklaşımın nasıl olması gerektiğiyle ilgili kafa karıştırıcı bir tablo çıkarttığı da söylenebilir. Konuyu çeşitli açılardan forumda tartışmak ve aşağıdaki sorulara cevap aramak istedik…

Çatışmaların yeniden alevlenmesinin arka planında ne var?

PKK'nın yeni eylemlerini nasıl yorumluyorsunuz? Gerçekten de söz konusu olan yeni bir eylem süreci mi yoksa farklı saikler var mı? Silah bırakması gerektiği yönünde yapılan çağrılara nasıl bakıyorsunuz?

AK Parti'nin önceki yıl başlattığı açılım sürecinin akıbeti hakkında ne düşünüyorsunuz? Hükümetin mevcut yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çatışmaların yarattığı atmosfer, ırkçı duyguların da etkisiyle Türk-Kürt ayrımını keskinleştiriyor. Kardeşçe bir yaşam için soruna nasıl yaklaşmak gerekir? Soruna Müslümanca yaklaşım ve atılması gereken somut adımlar hakkında ne dersiniz?

HABERE YORUM KAT

22 Yorum