1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “’Kürt Haklarını Savunuyoruz' Diyorlar, Biz Kürt Değil miydik?”
“’Kürt Haklarını Savunuyoruz' Diyorlar, Biz Kürt Değil miydik?”

“’Kürt Haklarını Savunuyoruz' Diyorlar, Biz Kürt Değil miydik?”

Diyarbakır’da geçen hafta düzenlenen bombalı saldırıda 2 çocuk annesi kızı Zeynep Sevinçer’i son yolculuğuna uğurlayan baba Veysi Ece, “PKK bunu Kürt halkı adına yaptığını iddia ediyor. Sen Kürdü öldürerek mi Kürdü kurtarıyorsun?” diye tepki gösterdi.

12 Kasım 2016 Cumartesi 12:18A+A-

Diyarbakır'daki saldırıda kızları Zeynep Sevinçer'i kaybeden Ece ailesi, PKK'ya tepki gösterdi. Baba Ece, "Kürt haklarını savunuyoruz' diyorlar. Biz Kürt değil miydik?" dedi.

Yeniköy Mezarlığına defnedilen Sevinçer’in acılı babası Veysi Ece, kızının ardından biri 4 aylık bebek, diğeri 4 yaşında 2 torununun öksüz kaldığını belirterek, PKK’ya tepki gösterdi.

Kürt halkının bunu hak etmediğini söyleyen Ece, Kürtleri öldürerek Kürt hakkının savunulmayacağını ifade etti.

PKK/HDP’nin, Kürt halkına bombaları adeta bir mükafat olarak gördüğünü dile getiren Ece, “Kürt halkı bunu istemiyor. Kürt halkı bunu hak etmiyor. Biz bunu hak etmiyoruz. Halk onları milletvekili yapmadı mı, onlara belediye vermedi mi? Onlar ne istediyse millet yapmadı mı? Bunlar ne yaptılar bize bombalı saldırılardan başka? İşte bizim milletimizin mükâfatı budur! Bu halkın mükâfatı budur ama halk halen uyanmıyor. Siz onları milletvekili yaptınız, meclise soktunuz, belediye başkanı yaptınız ama onlar ne yapıyorlar? Sen orada bomba patlatıyorsun orada Kürt halkının olduğunu, evlerin, çoluk çocuğun olduğunu bilmiyor musun? Sen benim evimin dibinde bomba patlatırsan bu halk ölür. Bu halk Kürt değil miydi? Sen Kürdün hakkını nasıl savunuyorsun? Beni öldürerek hakkımı savunamazsın.” dedi.

“Sen Kürdü öldürerek mi benim hakkımı savunuyorsun?”

PKK’nın mücadelesinin Kürt halkı için olmadığını vurgulayan Ece, “PKK bunu Kürt halkı adına yaptığını iddia ediyor. Sen Kürdü öldürerek mi, Kürdü kurtarıyorsun? Sen Kürdü öldürerek mi benim hakkımı savunuyorsun? Benim canımı aldın da ne oldu, ne yapabildin? Allah’ın laneti PKK’nin üzerine olsun. Ey zalim, ey İsrail’in köpekleri, Amerika’nın emperyalist köpekleri, ne oldu? Benim canımı yaktınız, ciğerimi yaktınız, Allah da onların evini, canını yaksın.” diyerek tepkisini gösterdi.

Kaynak: AA

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum