1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. 'Kurşuna Kucak Açanları Kimse Ele Geçiremez'
'Kurşuna Kucak Açanları Kimse Ele Geçiremez'

'Kurşuna Kucak Açanları Kimse Ele Geçiremez'

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan Levent Deveci, "Cuntacıların başaramayacaklarını gördüm. Çünkü mermiye kucak açanları kimse ele geçiremez." dedi.

27 Temmuz 2016 Çarşamba 18:54A+A-

Fetullahçı darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde  çenesinden kurşunla yaralanan ve tedavisi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam eden Levent Deveci,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini bir kafede otururken öğrendiğini söyledi. 

Darbecilerin Boğaziçi Köprüsü'nü ele geçirdiklerini haber alır almaz evine gittiğini ve ailesiyle helalleştiğini aktaran Deveci, şöyle konuştu:

"Üzerimdeki bir miktar parayı eşime verdim. Eşim ve çocuklarımla helalleştim. Küçük kızımı öptüm ve evden çıkarken ailemin bireylerine 'Gerekirse şehit olacağım ama bu ülkeyi hainlere bırakmayacağım' dedim. Kısıklı'ya gittim. Orada kalabalık vardı. Ben de beraberimdeki 20 gençle Boğaziçi Köprüsü'nü gittim. Anadolu Yakası'ndan Avrupa'ya geçmeye çalıştık. Darbeciler o anda 3-4 kişiyi vurdular. Gişelerin hepsini tutmuşlardı."

Deveci, Boğaziçi Köprüsü'nün bir ayağının tepesine çıkan keskin bir nişancının sürekli olarak insanlara ateş ettiğini dile getirdi.

Keskin nişancının yanındaki bazı kişileri şehit ettiğini, diğer askerlerin de halkı gelişi güzel taradığını aktaran Deveci, "O sırada bazı kişiler de olup bitenleri kayıt altına almak için telefonlarıyla çekim yapıyorlardı. Tam o anda çenemden vuruldum. Kurşun önce çekim yapan birisinin telefonuna çarpıp delip geçti ve çenemi parçaladı. Direk gelseydi, belki de şehit olacaktım." ifadelerini kullandı.

Köprü ayağının üstünde keskin bir nişancı olduğunu özel harekat timine söylediğini ve bir süre sonra onun da şehit edildiğini ifade eden Deveci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Beni kahreden vurulmam değil. 3 ameliyat ve 15 saatlik operasyonla kurtarıldım. Ancak yanımda 28 yaşındaki gencin ölümüne kahroldum. Alçaklar o genç gibi nicelerine kıydılar. Getirildiğim Zeynep Kamil Hastanesinde tedavi işlemlerim devam ederken aileme haber verdim. Bilincim yerindeydi, endişelenmemelerini söyledim. Tekrardan ne olur olmaz, haklarını helal etmelerini istedim."

Darbecilerin başaramayacaklarını gördüğünü dile getiren Deveci, "Çünkü mermiye kucak açanları kimse ele geçiremez. Eğer yeniden bir darbe girişimi olursa, insanlar yine sokağa dökülür. Birinci ve ikinci saf şehit olur. Ama üçüncü saf onları parçalar. Allah'a şükretmek lazım. Bizlere bu makamı takdir etti. Herkese nasip olmaz. Alçaklara bu ülkeyi kuşatamayacaklarını gösterdik." diye konuştu.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum