1. YAZARLAR

  2. KENAN ALPAY

  3. Kurban Bizim Bayramımız, Sizin Değil
KENAN ALPAY

KENAN ALPAY

Yazarın Tüm Yazıları >

Kurban Bizim Bayramımız, Sizin Değil

14 Ekim 2013 Pazartesi 05:38A+A-

Lütfettiği bütün nimetler için Âlemlerin Rabbi Allah’a sonsuz şükürler olsun. Şükreden, hamd eden ve her daim iman, salih amel, hakkı ve sabrı tavsiye etmekle mükellef bulunan biz müminler için yeni bir Kurban vakti geldi. Kurban ile Allah’a yaklaşmanın, Allah’a yaklaşmak için de akrabaya, komşulara, yetim ve öksüzlere, dul ve hastalara, muhacir ve mücahitlere yaklaşmanın, yakınlaşmanın üzerimize farz olarak yazıldığı malum.

Ne mutlu ki, hayrı ve güzelliği yaşamak üzere yeni ve yine bir fırsatla yüz yüzeyiz. İslam coğrafyamızın birçok bölgesinde sıkıntılarımız, dertlerimiz, acılarımız çok elbette. Dökülen kan ve gözyaşının, yıkılan şehir ve hanelerimizin haddi hesabı da yok. Ama bütün bunların üstesinden gelecek bir ümit, azim ve mücadele ruhuna şahit oluşumuzdur kalplerimize sükûnet ve güven veren.

Bayramdan Nasibi Olmayacaklar

Kalpleri katil ve zalimlerle birlikte atanların ne bayramları ne de mübarek olacak herhangi bir günleri yok tabii ki. Çünkü biz herkesin bayramından değil Müminlerin ve mazlumların bayramından bahsediyoruz. Halkın iradesini alaşağı etmek üzere askeri cuntalar kuranların, vesayet rejimini tahkim etmek üzere mevcut askeri cuntalarla işbirliği yapanların ne bizimle ne de bizim bayramlarımızla alakaları olabilir.

Hayır, bu söylem bayramlar üzerinde bir tekel kurma, bayramları başkalarından kıskanma ihtirasının itirafı değil. İnsanlığı, adaleti, merhameti kirletenlerin tertemiz bayramlarımızdan olabildiğince uzak tutulmasına dönük bir hatırlatmadır sadece.

Kurban Bayramımızda şu hususları bir kez daha hatırlayalım/hatırlatalım:

Madde 1- Kurban bayramı asla ulusalcıların mulusalcıların bayramı değildir. Doğu Perinçek, Emin Çölaşan, Ertuğrul Özkök, Ece Temelkuran gibi Ergenekon-Balyoz cuntası adına seferber olmuş gazetecilerin Kurban bayramıyla, onun değerleriyle ve sevenleriyle bir alakası olmaz. Birgün Ayman Güler, Emine Ülker Tarhan, Süheyl Batum gibi CHPliler de bu çerçevededir. Bunlar bizden uzak olsunlar, sabah akşam Andımız okusunlar, askeri geçit töreni yapsınlar, darbe özlemiyle yanıp tutuşsunlar ve Anıtkabir’e koşup koşup ağlaşsınlar.

Madde 2- Kurban bayramının Kürt ulusalcılarıyla da herhangi bir bağı-bağlantısı yoktur. Emine Ayna’nın dediği gibi “Kürt halkı Ramazan ve Kurban bayramlarından vazgeçer ama Newroz’dan asla” diyenlerin de. Mesela Aysel Tuğluk, Hasip Kaplan, Sırrı Süreyya Önder gibi Müslüman Kürt halkına tıpkı Kemalistler gibi İslam dışı hayat dayatanların da İslam kardeşliğini temsil eden Kurban bayramından her hangi bir nasipleri yoktur. Ulusalcılık ve ateizmden namus düşmanlığı ve cinsel sapkınlığa kadar her türlü çirkef bataklığını Kürdistan coğrafyasının üzerine boca eden Kürt ulusalcılarının, kurbanlarıyla Allah’a yaklaşmak isteyen Müslüman Kürtlerle arasında nasıl bir bağ olabilir ki?

Kurban, Zalimlerden Beraattır

Madde 3- Gezi Ruhu, ODTÜ Ruhu gibi çevrecilik maskesiyle darbelere zemin hazırlamak üzere sokakta askeri seferberlik başlatan sol-sosyalist örgütlerin de iktidar sınıfları adına onlara kılavuzluk yapan liberal aydınların da Kurban bayramının ruhuna düşman oldukları ortadadır. Laik-Batıcı hayat tarzını vazgeçilmez kılmak ve Müslüman halkın siyasi, toplumsal, iktisadi ve kültürel haklarından mahrum kılmak üzere Kemalist rejimin aktörlerine bitişik nizam duranlarla değil bayramlarda, yas tutarken dahi bir araya gelmek nasıl mümkün olur. Lakin “hayat tarzı fetişizmiyle” siyaset üretmekte inat edenlerin kurbanla temsil olunan İslami değerlere saygı yönünde değil de oligarşinin bekasına hizmete doğru yelken açmaları bize değil sahiplerine zarar verir ancak.

Madde 4- Hamaney ve Nasrallah gibi Esed/Baas rejiminin bekası adına Suriye’de on binlerce insanın kanının dökülmesine vesile olanların sizce Kurban’dan ve onun getireceği bereketten, merhametten ve adaletten zerre miktarı olsun nasibi olabilir mi? Hamaney ve Nasrallah bir taraftan asker, silah, propaganda, istihbarat, diplomasi gibi her türlü imkânı katil Esed/Baas rejiminin hizmetine amade edecekler diğer taraftan da vahdet ve kardeşlik masalı okuyacaklar, biz de inanacağız öyle mi? Sayenizde Esed’in Suriye’de katlettiği on binler, yetim bıraktığı çocuklar, dul bıraktığı kadınlar sonrasında namaz kılmanın da kurban kesmenin de ne gibi bir önemi ve değeri olabilir acaba?

Madde 5-  Mısır cuntasının başındaki Sisi’nin de Müslüman Kardeşlere karşı düzenlenen askeri darbenin destekçisi Suudi Arabistan kralı Abdullah’ın da durumu yukarıda zikredilenler gibidir.

Kurban, İbrahim ve İsmail Milletinin, Muhammed Ümmetinin yani Hakkı Ayakta Tutan Adil Şahitlerin Sünnetidir. Kurbanımız ve Bayramımız mübarek olsun.

YAZIYA YORUM KAT

8 Yorum