1. HABERLER

  2. İSLAM DÜŞÜNCESİ

  3. Kur’an’ı Anlamada Usul
Kur’an’ı Anlamada Usul

Kur’an’ı Anlamada Usul

Kur'an'ın anlaşılmasında yardımcı pozisyonda görülmesi gereken araçları, kitap üstünde belirleyici ve kitabın beyanını geçersiz kılıcı bir konuma yükseltilmesine asla ve asla izin verilmemelidir.

04 Haziran 2015 Perşembe 20:07A+A-

Abdulhakim Beyazyüz'ün yazısı:

Rahman ve rahim olan Allah’ın adıyla...

Yüce Allah’a hamd, resulüne salat ve selam olsun.

Kur’an-ı Kerim,  yüce rabbimizin dünya ve ahiret mutluluğumuzu sağlamak üzere biz insanlara gönderdiği bir rehber. Bu rehbere tabi olanlar yolunu şaşırmaz, sıkıntıya girmez(2/38), hakla batılı karıştırmaz ve sonsuz ilim, kudret, hikmet, rahmet ve kerem sahibi olan yüce Allah’ın, yeryüzündeki iradesinin tecellisi olurlar. Bu nedenle tarih boyunca Müslümanlar, Kur’an’ı anlamayı çokça önemsemiş ve bunun için ciddi gayretler sarf etmişlerdir.

Elbette Kur’an’ı anlama çabasını sürdürmek ve kulların yükselebileceği en üst noktalara çıkmaya çalışmak, bugünkü Müslümanlar olarak bizim de görevimizdir. Zira Kur’an’ı anlamadan, İslam’ı yaşamanın ve canlı Kur’an olmanın mümkün olmadığı açıktır.

Kur’an’ı/vahyi anlama çabasında başarılı olmak için ise, dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususları maddeler halinde zikrederek biraz açmaya çalışalım:

Yazının Devamı >>>