1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Kunduz Saldırılarına NATO Birlikleri Destek Veriyor
Kunduz Saldırılarına NATO Birlikleri Destek Veriyor

Kunduz Saldırılarına NATO Birlikleri Destek Veriyor

Afgan güvenlik güçlerinin Kunduz'u yeniden ele geçirmek için başlattığı geniş çaplı saldırılara NATO özel birlikleri de destek veriyor.

30 Eylül 2015 Çarşamba 15:47A+A-

NATO bünyesinde Afganistan'da bulunan ABD güçlerinin sözcüsü Albay Brain Tirbus, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, koalisyon askerlerinin Afgan güvenlik güçlerine destek ve danışmanlık konularında yardım ettiğini söyledi. Ancak Amerikalı askeri sözcü, bölgede kaç askerin bulunduğu ve nerede konuşlandıkları konusunda bilgi vermekten kaçındı.

Adının açıklanmasını istemeyen bir Afgan yetkili de Kunduz'daki yabancıların Amerikalı, İngiliz ve Alman askeri uzmanlardan oluştuğunu dile getirdi.

Halihazırda 5 binin üzerinde Afgan askerinin Kunduz'u kuşattığı belirtilirken yerel korucularla birlikte bu rakamın 7 bine yaklaştığı ifade ediliyor.

Afgan ordusu Kunduz kent merkezini elinde bulunduran Taliban üyelerine karşı henüz taarruza geçmiş değil. Askerlerin çoğu Bağlan ile Kunduz arasındaki anayol ile kuzeydeki Tahhar kentinde bekliyor.

Çatışmaların kentin dışındaki cephelerde devam ettiği bildirilirken NATO ve ABD savaş uçakları düzenledikleri hava saldırıları ile Afgan güvenlik güçlerine destek veriyor.

AA

HABERE YORUM KAT