1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kulluk Sınavımız “Şura”
Kulluk Sınavımız “Şura”

Kulluk Sınavımız “Şura”

15 Aralık Cumartesi günü Ankara Özgür-Der’de Haksöz dergisinin Aralık sayısı değerlendirildi. Programa konuşmacı olarak Murat Ayar katıldı.

16 Aralık 2018 Pazar 14:43A+A-

15 Aralık Cumartesi günü Ankara Özgür-Der konferans salonunda Haksöz dergisinin Aralık sayısı değerlendirildi. Murat Ayar’ın konuşmacı olarak katıldığı programın açılış konuşmasını İbrahim Kurtuluş yaptı.

Haksöz Dergisinin Aralık sayısının muhtevasından kısaca bahseden Kurtuluş konuşmasının ardından sözü Murat Ayar’a bıraktı.

Türkiye’de “Şura”  ile ilgili olarak çok az makale ve eserin bulunduğuna değinen Murat Ayar “Şura meselesi bizim için hayati öneme sahiptir. Temel anlamda bireylerin eksik oldukları alanda hakkaniyetli bir bütünü oluşturma çabasıdır. Aciziz her şeyi bilmiyoruz, her şeye hâkim değiliz ve bu yüzden İstişare meselesi daha iyiye ulaşmak için bizim bir kulluk sınavımızdır.” şeklinde konuştu.

Kuran’daki “Şura” vurgularını öne çıkararak Şura’nın Allah tarafından direk olarak Müminlere yüklenen bir sorumluluk olduğunu ve Müslümanların maslahatı için ne kadar ehemmiyetli olduğunu belirten Ayar  “İstişare meselesi Allahın kudreti karşısında bizim acizliğimizin de bir işaretidir.” dedi.

İstişare ve Şura’nın sadece en iyiye ve en doğruya ulaşmak için yapılması gereken bir olgu olmadığını aynı zamanda bir ibadet formunun da bulunduğunun altını çizdi. Ayette müminlerin vasfı sayılırken “İşlerini istişareyle yaparlar” vurgusunun İstişarenin ibadet formuna işaret ettiğini söyledi.

Hayatın her alanında istişarenin var olması gerektiği ve yaşamın bütünlüğüne ve doğruluğuna istişare ile eksikliklerimizi gidererek katkıda bulunabileceğimizin değerlendirmesini yapan Murat Ayar  Haksöz Dergisinin Aralık sayısında Şura ile alakalı olarak önemli yazılar ve çeviriler ihtiva ettiğini ve her birinin dikkatle okunması gerektiğini vurguladı.

Program soru-cevap kısmından sonra sona erdi.

ankara-20181214-01.jpg

ankara-20181214-02.jpg

HABERE YORUM KAT