1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs’teki Bıçaklama Eyleminde Bir İşgal Askeri Ağır Yaralandı
Kudüs’teki Bıçaklama Eyleminde Bir İşgal Askeri Ağır Yaralandı

Kudüs’teki Bıçaklama Eyleminde Bir İşgal Askeri Ağır Yaralandı

​​​​​​​Filistinli bir genç tarafından bu akşam (18 Mart Pazar) Kudüs kentinde gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde bir işgal askeri ağır yaralandı.

18 Mart 2018 Pazar 23:02A+A-

Medya kaynakları, işgal altındaki Kudüs kentinde Es-Silsile Kapısı yakınlarında gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde bir işgal askerinin ağır yaralandığını ve işgal güçlerinin ateş açtığı eylemci gencin şehit olduğunu duyurdu.

Filistinli görgü tanıkları, işgal güçlerinin gencin üzerine ateş açtıktan sonra gencin yerde kan kaybından ölmesini beklediğini ve herhangi bir müdahalede bulunmadığını söyledi.

Filistinli kaynaklar, işgal güçlerinin eylemin ardından Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığını ve cemaatin giriş çıkışına izin vermediğini ifade etti.

Filistinli medya kaynakları, eylemi gerçekleştirdikten sonra işgal güçlerinin ateşiyle şehit olan gencin Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus’a bağlı Akraba beldesi sakinlerinden 28 yaşındaki Abdurrahman Beni Fadl olduğunu ve şehit gencin evli ve iki çocuk babası olduğunu açıkladı.

İşgal rejimi medyası olayın hemen ardından eylemcinin Türk olduğunu öne sürdü fakat daha sonra bu iddiasından geri adım atarak eylemci gencin Filistinli olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT