1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te Sinagoga Saldırı: 5 Ölü
Kudüs'te Sinagoga Saldırı: 5 Ölü

Kudüs'te Sinagoga Saldırı: 5 Ölü

Kudüs'te iki Filistinlinin sinagoga düzenlediği silahlı eylemde 5 yerleşimci öldü. Eylemi gerçekleştiren Filistinliler Siyonist İsrail askerleri tarafından katledildi.

18 Kasım 2014 Salı 08:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Batı Kudüs'teki bir sinagoga sabah saatlerinde saldırı düzenlendiği açıklandı. Saldırıda 5 yerleşimci öldü; eylemi gerçekleştiren iki Filistinli katledildi. Dört kişi de yaralandı. Yaralıların durumunun ağır olduğu bildiriliyor.

Siyonist İsrail polis kaynakları eylemin bıçaklarla gerçekleştirildiğini aktardı.

İşgal televizyonu 2'inci kanalı, Kudüs kentinde bu sabah 07:00 sularında bir sinagoga düzenlenen saldırıda 4 Yahudi yerleşimcinin öldüğünü ve 13 yerleşimcinin de yaralandığını bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, eylemcilerin Cebel El-Mukebber bölgesi sakinlerinden Gassan Ebu Cemel ve Udayy Ebu Cemel olduğunu bildirdi.

Kudüs'teki eylem, işgal güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin Kudüs halkını hedef alan saldırılarının yoğunlaştığı bir döneme denk geldi. Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün sabah Yusuf Er-Ramuni isimli Filistinli otobüs şoförünü işkence ve darp ettikten sonra çalıştığı otobüse asarak şehit etmişti. Yahudi yerleşimcilerin ve fanatik hahamların Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdikleri provokatif baskınlar da devam ediyor.

Kudüs kenti son iki haftadır adeta kaynıyor. Filistinli eylemcilerin gerçekleştirdiği bireysel eylemlerin yanı sıra Kudüs'te ve Batı Yaka'da işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

>>> Saldırıyı FHKC üstlendi.

kudus-sinagog-saldiri-main.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

7 Yorum