1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te Filistinli Bir Genç Şehit Edildi
Kudüs'te Filistinli Bir Genç Şehit Edildi

Kudüs'te Filistinli Bir Genç Şehit Edildi

Filistinli bir genç Kudüs'ün doğusundaki Ez-Zuayyem askerî geçit noktasından ailesinden bir bayanla birlikte geçmek istediği sırada işgalci askerlerin kasıtlı bir şekilde gerçekleştirdikleri saldırıda şehit edildi.

25 Nisan 2015 Cumartesi 08:16A+A-

Dün (24 Nisan Cuma) gece yarısından sonra Filistinli bir genç, Kudüs'ün doğusundaki Ez-Zuayyem askerî geçit noktasından ailesinden bir bayanla birlikte geçmek istediği sırada işgalci askerlerin kasıtlı bir şekilde gerçekleştirdikleri saldırıda şehit edildi.

Olaya şahit olanların Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgiye göre işgalci askerler dün gece yarısından sonra Ali Said Ebu Ganem isimli 16 yaşında bir Filistinli genci kasıtlı bir şekilde hedef alarak şehit ettiler. Verilen bilgiye göre geç vakitlerde buradan geçmek isteyen Ebu Ganem'in yanında ailesinden bir bayan da vardı.

Görgü tanıkları adı geçen gencin askerî geçit noktasından yürüyerek çıkmak istediği sırada askerlerin saldırısına maruz kaldığını ve şehit olduğunu dile getirdiler.

Olayın gelişme süreciyle ilgili olarak da görgü tanıkları şu bilgileri verdiler:

Askerlerden bir grup genci durdurarak provokatif nitelikte çirkin ifadelerle sözlü saldırıda bulundular. Bunun üzerine hedef alınan gençle işgalci askerlerden biri arasında yumruklaşma oldu. Ardından gencin yanındaki bayana sözlü bir şekilde ve aşağılayıcı üslupla saldırdılar. Sonra da işgalci askerler gence silahla saldırıda bulunarak şehit ettiler.

İşgal polisi sözcüsü Luba Assemeri olayla ilgili olarak yaptığı açıklamada öldürülen gencin bıçak çekerek işgalci askerlerin üzerine yürüdüğü ve geçit noktasındaki bayan polislerden birini bıçaklamaya kalkıştığı, bunun üzerine kendisine silahla karşılık verildiği iddiasında bulundu.

İşgalciler olaydan sonra gencin cesedini Filistin Kızılayı'na teslim etmeyi reddederek bilinmeyen bir yere götürdüler. İşgalcilerin ayrıca olayla ilgili araştırma yapmak amacıyla olay yerine kalabalık bir ekip gönderdiği haber verildi. 

FİEM

HABERE YORUM KAT