1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te Cami Kundaklandı
Kudüste Cami Kundaklandı

Kudüs'te Cami Kundaklandı

Kent merkezindeki bir cami kundaklandı. İsrail polisi, şüphelileri gözaltına almak isteyince arbede yaşandı.

14 Aralık 2011 Çarşamba 23:49A+A-

Kudüs'ün merkezindeki cami kundaklandı. İbadete kapalı caminin duvarlarına yazılan İbranice ifadeler dolayısıyla radikal Yahudi yerleşimcilerden şüpheleniliyor. Yazılardan birinde, bir süre önce ölen ve aşırılık yanlısı görüşleri ile bilen Meir Kahane adlı bir hahama atfen "Kahane Haklıydı" ifadesi dikkat çekiyor.

Polisle Aşırı Sağcılar Arasında Arbede

Kahane; Filistinlilerin İsrail, Batı Şeria ve Gazze'den çıkarılması gerektiğini savunuyordu. Polisin şüphelendiği aşırı sağcıları gözaltına almak istemesi üzerine arbede yaşandı. Arbedede, polis araçlarına saldıranlardan 6'sı gözaltına alındı. Nablus ve Kalkilya kentlerinde de benzer saldırılar düzenlendi ve bazı araçların ateşe verildiği bildirildi.

Saldırılar, radikal dinci Yahudilerin Batı Şeria'daki İsrail askeri üssüne girerek bir komutanı yaralaması ve araçlara zarar vermesinden bir gün sonra düzenlendi.
İsrail hükümeti, son 2 yılda camiler ve askeri üslerie yönelik saldırılarına hız veren radikal Yahudilere karşı yeterince önlem almamakla suçlanıyor.

Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler, yasadışı inşa ettikleri konutlardan çıkarılmaları halinde, misilleme olarak Filistin köylerine saldırıyor,evleri ve camileri kundaklıyor.

 

Trt Haber

HABERE YORUM KAT