1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Kudüs'e Küresel Yürüyüş” Kafilesi İstanbul'da
“Kudüse Küresel Yürüyüş” Kafilesi İstanbulda

“Kudüs'e Küresel Yürüyüş” Kafilesi İstanbul'da

Filistin'e destek vermek amacıyla İran üzerinden Türkiye'ye giren ''Kudüs'e Küresel Yürüyüş Asya Kafilesi'' İstanbul'a geldi.

26 Mart 2012 Pazartesi 11:39A+A-

 

Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye 2 otobüsle giriş yapan 12 ülkeden ve farklı dinlerden toplam 120 aktivistin yer aldığı kafile, Bahçelievler'deki Hasan Doğan Spor Kompleksi'nde toplandı.

Dua edilmesinin ardından Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Cüneyt Sarıyaşar, yaptığı konuşmada, “30 Mart Filistin Toprak Günü” nedeniyle Türkiye'ye gelen aktivistlerin, onurlu bir duruşla Filistin'deki mazlum halka destek verdiklerini söyledi.

Aktivistlerin uzun ve tehlikeli yollardan geçerek Türkiye'ye geldiğini belirten Sarıyaşar, “Filistin'de bir avuç Müslüman, zalim bir işgale karşı vatanlarını, ümmetinin ilk emaneti, kıblesi bildikleri Müslümanlığı korumak için yarım yüzyıldır direniş göstermektedir. Bugün burada Müslümanı, Yahudisi, Hristiyanı, Budisti, ateisti, Arabı, Acemi, Türkü, Lazı ve daha pek çok dinden insanları temsilen bulunuyoruz. Bu konvoy, tüm halkların kardeşliği, zalim ve zorbalara karşı adalet talebinin sesi soluğu olarak yola çıktı” diye konuştu.

kudus-e-kuresel-yuruyus-asya-kafilesi01.jpg

Asya Kafilesi'nin İsrail ve destekçilerinin organize ettiği barbarlıklar karşısında, dünyanın vicdani tepkisinin dışa yansıması olduğunu ifade eden Sarıyaşar, şunları söyledi:

Avrupa'dan yeniden hortlayan ırkçılık, doğal olarak yakın tarihteki katliamların hazırlayıcısı olmuştur. Batıdaki İsrail lobisi tarihsel ve hukuksal açıdan böylesine güçlü olduğu bu zeminde, Filistin topraklarında gerçekleştirilen katliamları ustaca kamufle etmeye çalışmaktadır. Bu küresel çeteler, global zalimler ve bu ateşi yakan zalimler mazlum halkların direnişiyle karşılaşacaktır. Ayrıca Filistin konvoyunun bu günlerde düzenlenmesinin ayrı bir önemi var. Bilindiği gibi 30 Mart'ta Filistin'de her yıl 'Toprak Günü' olarak kutlanıyor. Bundan elli yıl önce 30 Mart 1948'de siyonizmin bölgeye yerleşmesinin ilk adımları atılmıştı. Dolayısıyla konvoy bu duruma dikkati çekiyor. Bu konvoyla yola çıkan aktivistlere selam olsun. Onlar bu dünyada onurlu ve adaletli insan erdemine ulaştılar.

Öte yandan kafilenin, Türkiye'den katılacak ekiple Lübnan'a gideceği, Avrupa ve Afrika'dan gelecek konvoylarla burada birleşerek, 30 Mart'ta Kudüs'te olacağı bildirildi.

kudus-e-kuresel-yuruyus-asya-kafilesi02.jpg

HABERE YORUM KAT