1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs İslami Hareketinde Lider Seçimi
Kudüs İslami Hareketinde Lider Seçimi

Kudüs İslami Hareketinde Lider Seçimi

Kudüs’teki İslami Hareket üyeleri Şeyh Raid Salah'ı yeniden başkanlığa seçti.

07 Aralık 2012 Cuma 10:02A+A-

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket, önümüzdeki dönem için yeni lider kadrosunu seçti. İslami Hareket'in başkanlığına Şeyh Raid Salah'ın yeniden seçildiği bildirildi.

İslami Hareket, 10. yıllık kongresinin sonunda dün (6 Aralık Perşembe) yayınladığı sonuç bildirgesinde, İslami Hareket'in 10. kongresinde üyelerinin Şeyh Raid Salah'ı yeniden başkanlığa seçtiklerini, Şeyh Raid Salah'ın yardımcılıklarına ise Şeyh Kemal El-Hatib ve Şeyh Hüsam Ebu Leyl'in getirildiğini açıkladı.

1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket, onuncu genel kongresini bugün tamamladı. Kongrede İslami Hareket'in bugünü ve geleceği ile Filistin sahasındaki son gelişmeler ele alındı. Kongrede ayrıca Siyonist işgalcilerin Mescid-i Aksa'ya ve Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik ihlallerinin ve 1948 yılında işgal edilen Filistin topraklarında yaşayan Filistinli vatandaşların karşı karşıya oldukları ırkçı ayrımcılığın konuşulduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT