1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kriter Dergisi’nin Yeni Sayısı “Başkanlık Sistemi” Dosyasıyla Çıktı
Kriter Dergisi’nin Yeni Sayısı “Başkanlık Sistemi” Dosyasıyla Çıktı

Kriter Dergisi’nin Yeni Sayısı “Başkanlık Sistemi” Dosyasıyla Çıktı

Kriter dergisinin Haziran sayısının Açık Oturum sayfalarında; yeni dönemde Türk dış politikasının önündeki meydan okumalar ve imkanlar tartışılıyor, derginin kapak konusu ise Başkanlık Sistemi...

10 Haziran 2016 Cuma 19:33A+A-

 

SETA bünyesinde hazırlanan aylık siyaset, ekonomi ve toplum dergisi Kriter’in Haziran 2016 tarihli ikinci sayısı çıktı.

Fahrettin Altun’un genel yayın yönetmenliğinde çıkan Kriter, Haziran sayısında siyasette yeni dönemi “Şimdi Başkanlık Zamanı” başlığıyla kapağına taşıyor.

Siyaset bölümünde, AK Parti genel başkanlığı ve başbakanlıkta yaşanan değişim sürecini ve yeni dönemin koordinatlarını Fadime Özkan, Serdar Karagöz, Edibe Sözen, İhsan Aktaş, Avni Özgürel, Muhittin Ataman, Yahya Bostan ve Hasan Öymez kaleme alıyor.

İsmail Çağlar, AK Partili 14 yılın adalet ve kalkınma serüvenini yazarken, Halime Kökçe kamuoyu üzerinde algı oluşturmak ve mahkemeleri baskı altına almak üzere uygulamaya konulan “mahkeme aktivizmi”ne odaklandı. Ali Aslan ise dokunulmazlıkların kaldırılması ve HDP’nin provokatif tutumunu değerlendiriyor.

Söyleşi bölümünün bu sayıdaki konuğu Haluk Alkan oldu. Uzun süredir ülkenin gündeminde olan sistem değişikliği tartışmalara ilişkin Kriter’in sorularını cevaplayan Alkan, Türkiye’nin öncelikli ihtiyacının başkanlık sistemi olduğunu savunuyor.

Dış politika sayfaları için gerçekleştirilen Açık Oturum’da Beril Dedeoğlu, Burhanettin Duran ve Hasan Basri Yalçın, Fahrettin Altun moderatörlüğünde Türk dış politikasının önündeki meydan okumaları ve imkanları masaya yatırılıyor. Kemal İnat ise Türkiye-AB ilişkilerinin geleceğini analiz ediyor.

Derginin Haziran sayısının Dosya konusu “intihar terörizmi” oldu. Murat Yeşiltaş, Necdet Özçelik, Salih Zengin, Cengiz Alğan ve Asım Yapıcı terör örgütlerinin intihar saldırılarını farklı boyutlarıyla ele alırken, Kemal Sayar ile de intihar terörizminin sosyal ve psikolojik boyutu üzerine bir söyleşi gerçekleştirilmiş.

Ekonomi bölümünde ise Sadık Ünay yeni dönemde ekonomi gündemini, Nurullah Gür merkez bankası tartışmalarını, Mevlüt Tatlıyer de Türkiye’de tasarruf ve harcama eğilimlerini değerlendiriyor.

Medya Kritik’te Metin Erol üçüncü yılında Gezi Parkı Eylemleri’ni kaleme aldı.

Portre sayfalarında Veysel Kurt Arap-Fars Şiiliğinin rekabet alanında bir aktör olarak Mukteda El Sadr’ı analiz ederken Kitaplık’ta ise Mehmet Akif Memmi PKK’yı meşrulaştıran kitapları analiz ediyor.

kriter.jpg

HABERE YORUM KAT