1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Krallar ve Kediler: Zalim İşbirlikçinin Zelil Hâli
Krallar ve Kediler: Zalim İşbirlikçinin Zelil Hâli

Krallar ve Kediler: Zalim İşbirlikçinin Zelil Hâli

Irak'ta mezhepçi politikalarıyla tüm dünyanın tepkisini çeken Nuri el-Maliki'nin yerine geçen yardımcısı Şii lider Haydar el-Abadi'nin ABD'de Obama tarafından aşağılandığı görüntüler hâlâ tartışılıyor.

28 Temmuz 2015 Salı 14:26A+A-

Maliki döneminde Irak'ta 6 bine yakın Sünni kadın hapisteydi ve çoğu tecavüz dolayısıyla hapisteydi. Şii lider Abadi de Maliki politikalarını sürdürmeye devam etti. ABD'nin ise saygı duymadığı Şii liderleri sahada taşeron olarak kullandığı iddia ediliyor.

Kral-Kedi Betimlemesi

Eski zamanlarda kralların sofralarından geçen kedilerin çoğu zaman aslında onları evlerinde barındıran krallar tarafından aşağılanıp kovulduğu bilinir. Kedi kralın sevdiği bir hayvandır ancak hiçbir zaman onun sofrasına da layık görülmez. Bu nedenle efendi-taşeron ilişkisi olan kesimlerin aynı ortamda eşit muamele görmemesi ve aşağılanması üzerine Kral-Kedi betimlemesi sık sık yapılır.

Irak'ın İran ve ABD destekli Şii lideri Haydar el-Abadi'nin ABD Başkanı Barack Obama tarafından aşağılanması da Arap âleminde alay konusu oldu.

Sık sık "Heyhat minne ez-zille. (Zillet bizden uzaktır.)” sloganları atan Şii ayetullahlar ve liderlerin Obama tarafından aşağılanması Arap âleminde "Şii liderler hep zelildi ve efendileri de onları zelil saydı." yorumlarına neden oluyor.

Abadi Zelil Bir Hâlde Olay Yerinden Ayrılıyor

Görüntülerde Haydar el-Abadi ABD Başkanı Obama'nın yanına gidiyor. Ancak Obama Irak'ta Sünni halka karşı ABD tarafından desteklenen Caferi lidere sırtını dönüyor. Bir süre şaşkınca bekleyen Abadi'nin tercümanı ise el işareti ile "yapacak bir şey yok" diyor. Obama'nın arkasını döndüğü Abadi daha sonra saatine bakarak utanç içinde olay yerinden ayrılıyor.

İşte o çok tartışılan görüntüler:

Kaynak: İnca News

HABERE YORUM KAT