1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. KPSS Sanıklarının Savunmaları Alınıyor
KPSS Sanıklarının Savunmaları Alınıyor

KPSS Sanıklarının Savunmaları Alınıyor

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 100 kişinin yargılandığı davanın üçüncü celsesi tamamlandı.

24 Ağustos 2016 Çarşamba 21:51A+A-

2010'daki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 68'i tutuklu 100 kişi hakkında "FETÖ/PDY üyesi olmak", "resmi belgede zincirleme sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık" suçlarından açılan dördüncü davanın, üçüncü celsesi tamamlandı.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, sanık avukatları ile şikayetçi ÖSYM ve Maliye Bakanlığının avukatları katıldı.

Duruşmada tutuklu sanıklar, sınav sorularının ele geçirilmesinde ilgilerinin olmadığını savunarak tahliyelerini istedi. 

"Sınava kadar kitabın yüzünü açmadım"

Sanık Metin Buğday, kanaatler üzerine dosyaya dahil edildiğini öne sürdü. Buğday, 2009 ve 2010 KPSS arasındaki başarı farkının, 2009 yılındaki sınavdan erken çıkmasından kaynaklandığını belirterek, bilirkişi raporunda bahsedilen iki sınav arası artışın 8 net olabileceği yönündeki görüşün kendisi için geçerli olamayacağını belirtti.

Buğday, tekrar edilen sınavda doğru sayılarının düşmesi hakkında da "Başarılı bir sonuç aldığım sınavın iptal edilmesiyle, moralim bozuldu, motivasyonum düştü. Sınava kadar kitabın yüzünü açmadım. Sınav yerim de Ankara'ya alınmıştı. Yol yorgunu ve kahvaltı yapmamış bir şekilde sınava girdim ve atanabilecek bir puanı yine de aldım." diye konuştu.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT