1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Köyü Basarak Tarım Arazilerini Ateşe Verdiler"
"Köyü Basarak Tarım Arazilerini Ateşe Verdiler"

"Köyü Basarak Tarım Arazilerini Ateşe Verdiler"

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilere ait bir köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiği bildirildi.

04 Ekim 2015 Pazar 02:37A+A-

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa avlusuna girerek, mescitte bulunan Filistinlileri çıkarmaya çalıştığı bildirildi.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Mescid-i Aksa avlusuna girerek, avlu içerisindeki Kıble Mescidi'nde bulunan Filistinli gençleri çıkarmaya çalıştı. Polis, Kıble Mescidi kapısında bekleyerek içeridekileri çıkmaya zorlarken, gençler ise çıkmamakta ısrar etti.

Gençlerin, İsrailli Yahudi yerleşimcilerin, Aksa'ya yönelik baskınlarını ve saldırılarını önlemek amacıyla burada kalmak istediği ifade edildi.

"Köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiler"

Yahudi yerleşimcilerin, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Filistinlilere ait bir köyü basarak tarım arazilerini ateşe verdiği bildirildi.

Nablus'un güney kesimindeki Burin köyünde Köy Meclisi Başkan Yardımcısı Hıtam en-Neccar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yüzden fazla Yahudi yerleşimci, çeşitli taraflardan köyü basarak, tarım arazilerini yaktı, vatandaşların evlerine saldırdı. İsrail askerleri, köye gelerek Yahudi yerleşimcileri korudu ve arazilerin ateşe verilmesinin ardından çıkan yangını söndürmeye çalışan Filistinlileri engelledi" dedi.

Neccar, askerlerin yangının söndürülmesine izin vermemesi sonucu yangının büyüdüğünü ve bölgedeki Zeytin ağaçlarına kadar ulaştığını belirtti.

Olayın ardından Filsitinli gençler ile İsrail askerleri arasında arbede yaşandığını ifade eden Neccar, askerlerin, duruma tepki gösteren gençlere, göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi ile müdahale ettiğini dile getirdi.

Neccar, müdahale sırasında bazı gençlerin plastik mermi ile yaralandığını, bazılarının da gazdan etkilenerek boğulma tehlikesi atlattığını belirtti.

Batı Şeria’da önceki gün 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesinden bu yana yerleşimciler, Filistinlilere yönelik saldırılarını arttırdı.

AA

HABERE YORUM KAT