1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KOSOVA

  4. Kosova'da 'IŞİD ve El-Nusra' Gözaltıları
Kosova'da 'IŞİD ve El-Nusra' Gözaltıları

Kosova'da 'IŞİD ve El-Nusra' Gözaltıları

Kosova polisi, IŞİD ve Nusra bünyesinde Irak ve Suriye'deki savaşlara katıldıkları şüphesiyle 40 kişiyi gözaltına aldı.

11 Ağustos 2014 Pazartesi 16:29A+A-

Kosova polisi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ve Nusra bünyesinde Irak ve Suriye'deki savaşlara katıldıkları şüphesiyle 40 Kosova vatandaşını gözaltına aldı.

Kosova polisinden yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde düzenlenen baskınlarda, Kosova Devlet Savcılığı ile sürdürülen uzun süreli işbirliği ve araştırmalar sonucunda, IŞİD ve Nusra bünyesinde Suriye ve Irak'taki savaşlara katıldıkları şüphesiyle 40 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada operasyon kapsamında yaklaşık 60 adrese baskın düzenlendiği ve ''Anayasal düzene karşı geldikleri ve Kosova Cumhuriyeti Ceza Kanunu'nda suç sayılan eylemlerde bulundukları'' gerekçesiyle 40 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.

Gözaltına alınanların kimlikleriyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, 40 kişiden sekizinin Priştine, yedisinin Gilan, 11'inin Ferizovik, beşinin Prizren'den, dördünün İpek ve beşinin Mirtovitsa'da ikamet eden vatandaşlar olduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca Kosova vatandaşlarına yönelik uyarılarda da bulunarak, Suriye ve Irak'taki savaşlarda bugüne kadar 16 Kosova vatandaşının hayatını kaybettiğine dikkat çekildi ve operasyonların süreceği bildirildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT