1. HABERLER

  2. HABER

  3. Korkuyla Beslenen İstihbarat
Korkuyla Beslenen İstihbarat

Korkuyla Beslenen İstihbarat

Al Jazeera'nin Casusluk Hattı dosyası kapsamında ulaştığı belgeler, devletlerin El Kaide tehdidine dair asılsız istihbaratlarla, dış politika çıkarlarını nasıl gözettiğini ortaya çıkardı.

27 Şubat 2015 Cuma 00:09A+A-

Al Jazeera Araştırma Birimi’nin açığa çıkardığı gizli istihbarat yazışmaları, Güney Afrika’da El Kaide tehdidinin yanlış istihbaratlarla nasıl abartıldığını gösteriyor.

Batı’nın saldırılara karşı önlem alması için sıkıştırdığı Güney Afrika haber alma örgütü, başta İsrail istihbaratı olmak üzere çok sayıda ülkeden gelen asılsız ihbarlarla boğuşuyor.

Açığa çıkan belgelerde Güney Afrika istihbaratının şüphelileri nasıl takip ettiği ve apolitik dini grupların kuşkuyla mercek altına alınışı görülüyor.

Eski Güney Afrika İstihbarat Bakanı Ronnie Kasrils, görev süresi boyunca şişirme haberler ve asılsız ihbarlarla uğraştıklarını söylüyor. Kasrils, Batı’dan bu yönde ciddi baskı olduğunu ifade ediyor.

Ülkelerin El Kaide istihbaratı konusunda yaptığı işbirliği ve oluşturulan bilgi havuzu da dikkat çekiyor. Mossad’dan gelen sayısız ihbarın da asılsız çıktığı vurgulanıyor.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT