1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Körfez İşbirliği Konseyi Hizbullah'ı "Terör Örgütü" İlan Etti
Körfez İşbirliği Konseyi Hizbullah'ı "Terör Örgütü" İlan Etti

Körfez İşbirliği Konseyi Hizbullah'ı "Terör Örgütü" İlan Etti

Körfez İşbirliği Konseyi'nden, Hizbullah'ın "terör örgütü" ilan edildiği bildirildi.

02 Mart 2016 Çarşamba 12:21A+A-

Körfez İşbirliği Konseyi'nden (KİK) yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın, tüm yöneticileri, ona bağlı ve ondan doğan örgütlerle beraber "terör örgütü" ilan edildiği bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen KİK Genel Sekreteri Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani, kararın Hizbullah'ın saldırgan eylemlerini sürdürerek, Körfez ülkelerinin gençlerini kendi savaşçısı yapması, şiddet eylemleri, silah kaçakçılığı, fitne ve kaos için kışkırtması, bununla da Körfez ülkelerinin egemenliğini, güvenliğini ve istikrarını hedeflemesi nedeniyle alındığını bildirdi.

Zeyani, KİK'in Hizbullah militanlarının Suriye, Yemen ve Irak'ta yaptığı şiddet eylemleri ve provokasyonların, ahlaki, hukuki değerler ve ilkelerle bağdaşmadığı ve Arap ulusal güvenliği için tehdit oluşturduğu şeklinde değerlendirdiğini kaydetti.

Örgütün söz konusu eylemlerini sürdürmesi nedeniyle KİK'in Hizbullah'ı "terör örgütü" olarak kabul ettiğini belirten Zeyani, bu kararın hayata geçirilmesi için KİK'te uygulanan terörle mücadele kanunları ve buna benzer uluslararası kanunlar çerçevesinde gerekli adımların atılacağını kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT