1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ARAKAN

  4. Konyalı Hayırseverler Arakanlı Çocuklar İçin Medrese Açtı
Konyalı Hayırseverler Arakanlı Çocuklar İçin Medrese Açtı

Konyalı Hayırseverler Arakanlı Çocuklar İçin Medrese Açtı

İyilikte Yarışanlar Derneği, Konyalı hayırseverlerin desteği ile Arakanlı mülteci çocuklar için okul inşa etti.

17 Mayıs 2018 Perşembe 21:07A+A-

Bangladeş'te Arakanlı mültecilerin yaşamış olduğu kamplara İyilikte Yarışanlar Derneği tarafından inşa edilen okulun açılışı gerçekleştirildi.

İyilikte Yarışanlar Derneği, Arakanlı mültecilerin yaşamış olduğu Tenkali mülteci kampında yaklaşık 300 öğrencinin İslami ilimler öğreneceği bir okul açtı. 10 öğretmenin bulunduğu okulda, 170 metrekarelik bir alanda 10 sınıf yer alıyor.

Okulun açılışını gerçekleştiren İyilikte Yarışanlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Musab Dönertaş, Bangladeş sınırında bulunan mülteci kamplarının Myanmar ordusu ve fanatik Budist çetelerinin saldırılarından kaçan 1 milyonu aşkın mülteciyi barındırdığını ve bu mültecilerin yarısından fazlasının çocuklardan oluştuğunu söyledi.

Musab Dönertaş açılışta yaptığı konuşmada, "Bugün çok güzel bir gün, bugün çok mutluyuz. Çünkü İyilikte Yarışanlar Derneği olarak Konyalı yardımseverlerin desteği ile inşa ettirdiğimiz Selçuklu Medresesi'ni tamamladık. Bu medresede toplamda 300'e yakın öğrenci eğitim alacak. Burada tefsir, hadis, hafızlık gibi birçok alanda eğitim alacaklar" dedi. Dönertaş, ailesiz çocukların kalması için eğitim kompleksinde yatılı kalma imkanının da bulunduğunu vurguladı.

İyilikte Yarışanlar Derneği, bölgede eğitim faaliyetlerinin yanı sıra gıda kolisi, zekat dağıtımı, adak, akika, su kuyusu ve barınma alanları sağlanması gibi farklı alanlarda çalışmalarını sürdürüyor.

Arakanlı çocukların mağduriyeti

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) yetkilisi Simon Ingram, saldırılardan kaçarak Bangladeş'e sığınmak zorunda kalan çocukların "dünyadaki cehennemi" yaşadıklarını söylemişti. UNICEF İcra Kurulu Direktörü Anthony Lake'e göre ise, "Birçok Rohingyalı çocuk mülteci, bir çocuğun asla görmemesi gereken şiddete" tanık oldu.

Yerel kaynaklar ve bölgede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Bangladeş'e geçen Arakanlı Müslümanların yüzde 60'ından fazlasının kadın ve çocuk olduğunu vurguluyor.

Arakan'da ya da Bangladeş'e geçiş sırasında ailelerinden kopan Arakanlı Müslüman çocuklar, bu ülkedeki kamplarda tek başına yaşam mücadelesi veriyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum