1. HABERLER

  2. HABER

  3. Konya'dan Suriye'ye 15 TIR İnsani Yardım
Konya'dan Suriye'ye 15 TIR İnsani Yardım

Konya'dan Suriye'ye 15 TIR İnsani Yardım

Konya'dan Suriye'ye gitmek üzere hazırlanan insani yardım yüklü 15 TIR, Pazar günü yola çıktı.

26 Mayıs 2015 Salı 00:30A+A-

HAKSÖZ-HABER

Konya İHH tarafından düzenlenen organizasyonla Suriye'ye 15, Balkanlar'a ise 2 TIR insani yardım İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım'ın katılımıyla yola çıktı.

AA'nın geçtiği habere göre Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği 15'i Suriye, ikisi de Karadağ olmak üzere 16 tır insani yardım malzemesini Mavi Marmara olayında şehit olan gönüllülerin adını taşıyan tırlarla bölgeye gönderdi. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Salı Pazarı'nda yapılan uğurlama töreninde, mağdur halkların Türkiye'den yardım beklediğini belirtti.

Tüm mazlumlarla birlikte olunduğunu göstermek için yardım organizasyonu törenine katıldıklarını vurgulayan Yıldırım, "Burada Mısır İhvan-i Müslim'in yöneticilerinden idamla yargılanan Muhammed El-Biltaci'nin oğlu Ammar da var. Babası İhvan'ın üst düzeyi yöneticisiydi. Mavi Marmara gemisindeydi. Çok yürekli ve bitimine kadar bizimle birlikte oldu. Tahrir Meydanı'ndan hiç ayrılmadı. Şimdi oğlu Ammar, Esma'nın kardeşi, bu organizasyonda bizimle" diye açıkladı.

“ZALİMLER ARASINDA ALNI SECDELİLER DE VAR”

Yıldırım, Suriye'de yaşananlara rağmen Türkiye'den gönderilmekte olan yardım tırlarının yeterli olamadığını ifade ederek, şunları belirtti: "İnsanlar, yenilebilecek her şeyi yedi. Yiyecek kalmadı. Kedi ve köpek eti yemek için fetva aldılar. Onları da yediler. Çocuklar günlerce yemek yemedi ve açlıktan hayatını kaybedenler oldu. Çocuğunun açlıktan ağlamasını durduramayan ve şoka giren bayanlar oldu. Yeşil ne gördülerse hepsini yediler.

Aynen Allah Rasulü'ne Mekkeli müşriklerin uyguladığı ambargoyu şimdi Esed ve yanlıları -maalesef bunların da bazıları alnı secdeli- Suriye halkına yapıyorlar. Suriye'ye yönelik öyle propaganda yaptılar ki halkın kendi canını, malını ve namusunu korumak için yapmış olduğu mücadeleyi Amerika, İsrail ve İran'ın kendi aralarındaki siyasi problemin bir parçası olarak gösterdiler. Olan Suriye halkına oldu."

"3 AYDIR 20-25 TIR ANCAK GİDEBİLDİ"

Yıldırım, devletlerin Suriye halkı üzerinden kendi geleceklerini kurgulama politikalarının masum insanların zulme uğramasına sebep olduğunu belirtti. Yıldırım, bu durumun Sırpların Bosna'da yaptığından daha fazlasının yapılmasına sebep olduğunu savundu.

Yıldırım, şu şekilde diye belirtti : "Tüm siyasi partilere haykırıyorum, Allah için siyasetinizi ve politikanızı birbirinizden biraz daha çok oy alabilme adına Suriye üzerinden yürütmeyin. Üzerine bomba yağan, çocukları öldürülen, namusu kirletilen bu Suriye halkının beraberinde yer alın. Her parti kendi geleceğini düşünerek Suriye halkının tertemiz mücadelesini propaganda aleti olarak kullanıp kirlettiler. Yardım veren insanımızın kafasını bulandırdılar. İnsanlar Suriye'ye yardım icra ederken artık parti liderlerinin söylediklerini, cemaat liderlerinin söylediklerini düşünmeye start verdi.

Kimse üzerine bomba yağan kız çocuğunun gözyaşını görmedi. Vallahi o bir damla gözyaşı bu ülkeyi de boğar bunu bilin. Yardımları azalttılar, gitmez oldu. 3 aydır 20-25 tır ancak gidebildi. Düşünebiliyor musunuz bu yanlışı."

3000 TIR SÖZÜ

Yıldırım, Konya'dan beş ayda 35 tır insani yardımın gönderildiğine dikkati çekerek, hayırseverlere teşekkür etti. Yıldırım, Suriye’ye giden yardımların azaldığına dikkat çekerek herkesi seferber olmaya çağırdı. Ve Ramazan ile birlikte başlatacakları kampanyada 3000 TIR yardım gönderme sözü verdi.

17-tir-insani-yardim-ihh.jpg

bulent-yildirim-ammar-biltaci.jpg

dr-hasan-huseyin-uysal.jpg

konya-tir-dua.jpg

konya-tir.jpg

HABERE YORUM KAT