1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya'da 145. Başörtüsü Eylemi
Konyada 145. Başörtüsü Eylemi

Konya'da 145. Başörtüsü Eylemi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemi 145. Haftasına girdi. Basın açıklamasını platform adına Mevlüt doğan okudu.

19 Haziran 2010 Cumartesi 23:53A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Allah'a ve peygamberine itaat edin; çekişmeyin, yoksa korkar başarısızlığa düşerseniz ve kuvvetiniz gider. Sabredin! Doğrusu Allah sabredenlerle beraberdir. Yurtlarından böbürlenerek, insanlara gösteriş yaparak çıkan ve Allah yolundan men edenler gibi olmayın. Allah, onların her istediklerini her yönüyle bilendir. (Enfal Suresi 46 ve 47. Ayetler)

Türkiye Başörtüsü Platformları, haksızlığa, zulme ve baskılara rağmen, ülkemizde olmasını istediği gibi yeryüzünün dört bir köşesinde, adaletin tesisi, zulmün sona ermesi ve iyiliğin hâkim olması mücadelesini, kararlılıkla sürdürmektedir.

Platformlar arası değerlendirilmelerin yapıldığı, Türkiye başörtüsü platformları toplantılarının sekizincisi, 10 ayrı ilden katılan platform temsilcilerinin ve değişik illerden gözlemcilerin katılımlarıyla, Sakarya'da 11- 13 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmiştir. Mücadele ve direniş azminin pekiştirildiği toplantı, ülkemizdeki zulme ve haksızlığa karşı mücadelenin gerekliliği ve sürekliliği hususunda kararlılığını ifade etmiş, yılgınlık belirtileri göstermeden mücadeleye devam kararı almıştır. .

Direniş mektebinin öğrencileri, direnişi bir yaşam biçimi haline getirdikleri hususunda gösterdikleri kararlılığı ifade etmişlerdir. Coşku ve mücadele azminin açıkça vurgulandığı değerlendirmeler, ülkemizin aydınlık geleceğine büyük katkı sağlayacaktır.

Türkiye başörtüsü platformlarının, eylemlerinin bir tepkiden ibaret olmayıp, bir aydınlatma ve halkımızın bilinç ve uyanıklık seviyesini canlı tutmak olduğu bir kez daha gözlemlenmiştir.

Başta Kudüs-ü Şerif olmak üzere, işgal altındaki tüm topraklara ve yeryüzünün neresinde olursa olsun, kim olursa olsun mazlumlara sahip çıkmak ve onlarla dayanışmak iradesi ortaya konulmuştur.

Türkiye Başörtüsü Platformlarının, ortak irade beyanı şu şekilde ifade edilmiştir:

Yasakların sürdüğü ülkemizde tüm yasaklara karşı dik duruşun, direnişin sembolü olan platformların onurlu mücadelesi kararlılıkla devam etmektedir.

Başörtüsü yasağının sadece üniversitelerle sınırlı olmayıp hayatın her alanı kuşatan yapısı bir kere daha deşifre edilerek sahici bir mücadelenin 'vekil'lerle değil 'asıl'larla olabileceği vurgusu yapılmıştır.

Cuntalarla hesaplaşmanın sürdüğü ve birçok alanda açılımlardan söz edildiği bir dönemde başörtüsü yasağının hiçbir şekilde gündeme gelmemesi bu sorunun ancak asıl muhatapları tarafından çözülebileceği gerçeğini göstermektedir.

Türkiye'deki platformlar başörtüsü sorunu ekseninde bir mücadele gerçekleştirirken Türkiye'deki ve dünyadaki tüm hukuksuzluklara karşı da Müslümanca bir duruş sergilemeye devam edeceklerdir. Bu vesileyle Türkiye'nin tüm onurlu insanlarına sesimize ses katma çağrımızı yineliyoruz.

ANKARA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

ANTALYA ÖZGÜRDER TEMSİLCİLİĞİ

AKYAZI BAŞÖRTÜSÜ PLATFORMU

BURSA MAZLUMDER ŞUBESİ

KOCAELİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

KONYA İNANÇ ÖZGÜRLÜKLERİ PLATFORMU

KÜTAHYA İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ PLATFORMU

SAKARYA ADALET GİRİŞİMİ BAŞÖRTÜSÜ PLATFORMU

VAN HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU

AFYON KARAHİSAR HAK VE ÖZGÜRLÜKLER PLATFORMU

Özgürlüklerin ihlal edilmediği, adaletin tesis edildiği,  ülkemizin ve dünyanın darüsselama dönüştüğü günlere ulaşma dileğiyle hepinizi 146. Haftada aynı yer ve saatte buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum