1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Konya’da 144. Başörtüsü Eylemi
Konya’da 144. Başörtüsü Eylemi

Konya’da 144. Başörtüsü Eylemi

Konya İnanç Özgürlükleri Platformu tarafından gerçekleştirilen başörtüsüne özgürlük eylemi 144. Haftasına girdi.

13 Haziran 2010 Pazar 17:32A+A-

Basın açıklamasının tam metni:

Rahman, Rahim, Allah'ın adıyla

 "Ey Muhammed! Allah'ın yardımı ve zafer günü gelip, insanların Allah'ın dinine girdiklerini görünce, Rabbini överek tespih et. O'ndan bağışlanma dile. Çünkü O daima Tövbeleri kabul edendir." (Nasr :1-3)

 ''Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım'' sloganı ile Gazze'ye doğru yola çıkan, işgalci, gasıp, Siyonist rejim tarafından durdurulmaya çalışılan; Ne durdurulması, yok edilmeye çalışılan, insani yardım filosu belki Gazze'ye ulaşamadı… Ama hedefine, amacına, insanlığın vicdanına ulaşmıştır. Allah'a hamd olsun ki, bu olayla Siyonizm'in gerçek yüzü bütün dünya tarafından bir kez daha açıkça görülmüştür.  Tabii görmek isteyene!!!

Bu ve benzeri süreçlerde Müslümanların davranış ve tutumlarının nasıl olacağını Nasr Suresi 1-3 ayetleri ile Rabbimiz ortaya koymaktadır.

Müslümanlar zafer sarhoşluğuna kapılmadan, yılmadan, yine, yeniden azimle, daha kararlı bir şekilde yeni filoların, konvoyların oluşması ve bu ambargonun sona erdirilmesi ve yeni ambargoların önlenmesi için dünden daha fazla gayret sarf etmeliyiz.

Bu bağlamda bizler, devletin, Siyonist devletle olan mevcut antlaşmalarını vakit geçirmeden, savsaklamadan, bir an önce iptal etmesini istiyoruz.

Sevgili dostlar, Gün olmuyor ki, Müslümanların aleyhine bir çalışma olmasın. Dünya kamuoyunun gözü önünde özgürlük filosundaki yolcuların ve binlerce mazlum Filistinlinin katledilmesinden ziyade İsrailli asker Gilad Şalit'in esir olmasının öne çıkarılması, yine sözde Filistin lideri Mahmut Abbas'ın Yahudi halkının Filistin topraklarında hakkı var sözünün öne çıkarılması düşündürücüdür.

Ayrıca sözde BM Güvenlik konseyinin nükleer çalışmalarından dolayı İran'a yaptırım kararı alması, diğer nükleer çalışmalarda bulunana ülkelere ve İsrail'in terörizmini görmezden gelip yaptırıma yanaşmaması sizce manidar değil midir? 

El-Kaide iddiası ile tutuklanan 17 kişiyle kimler ne elde etmek istemektedir?

Batman il Müftülüğünce Din görevlilerine yönelik "Kur'an kurslarına hazırlık semineri" ne çağırılan, imamlara seminer vermek üzere konuşmacı olarak tesettürsüz bir bayanın davet edilmesi niye?

 Bazılarının yerli, yine bazılarının çakma "Gandi" olarak nitelendirdiği siyasi bir liderin Türkiye'de başörtüsü probleminin olmadığını söylemesi ne kadar parlatılıp, pazarlansa da halktan, halkın değerlerinden, inançlarından, taleplerinden, bihaber olması ve hükümetin açılım yaparken Müslümanların taleplerine yer vermemesi, sizce manidar değil mi?

Sevgili dostlar, Kafkas direnişinin önemli isimlerinden EMİR MAGAS (FSB) Ruslar tarafından düzenlenen bir operasyon sonucu esir düşmüştür. Allah'a hamd olsun ki Kafkasya'da, Afganistan'da, Çeçenistan'da, Filistin'de, Yemen'de, Mora'da, Doğu Türkistan'da, Filipinler'de… kısaca yer yüzünün her noktasında cihadın şahıslara bağlı olmadığını; Şamil Basayev, Arslan Mashadov, Şeyh Ahmet Yasin, Abbas Musavilerin şahadetleri  göstermektedir. Belki esir alabilirler onları, belki şehid edebilirler, ama cihadı asla bitiremezler.

Dünün zalimleri nasıl başaramadılarsa, bu günün ve yarının zalimleri de hiçbir zaman başaramayacaklardır. Çünkü Allah'ın vadi böyledir.  Allah vadinden asla dönmez.

İlahi yasaların üzerinde hiçbir yasanın tutulmadığı, hakkın ve hukukun özgür, özgürlüğün hür olduğu bir dünyada yaşama umudu ile hepinizi 145. Haftada, direnişimizin kalbi Kayalıpark'ta saat12:30 da buluşmak üzere Allah'a emanet ederiz.

HABERE YORUM KAT