1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Konuşmaların Dinlenmesini Engellemek İçin 'Jammer' Kullanmış
Konuşmaların Dinlenmesini Engellemek İçin 'Jammer' Kullanmış

Konuşmaların Dinlenmesini Engellemek İçin 'Jammer' Kullanmış

Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

30 Haziran 2016 Perşembe 11:30A+A-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, tutuklu sanık Yüksek hakkında hazırlanan iddianame, 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, PKK ve KCK yapılanmasına ilişkin detaylı bilgilere ve Yüksek'in örgüt faaliyetlerine yer verildi.

Yüksek'in, Sur ilçesinde PKK/KCK'ya yönelik operasyonları ve sokağa çıkma yasaklarını protesto etmek, Şırnak'ın Silopi ilçesinde ise ölü ele geçirilen PKK'lıları sahiplenmek amacıyla düzenlenen yürüyüş ve etkinliklerde PKK örgütünü destekleyen açıklamalarda bulunduğu bildirilen iddianamede, evinde yapılan aramalarda bulunan notlara ilişkin incelemede bir miktar paradan bahsedildiği, bunların PKK/KCK'ya aktarılmak üzere "yardım" adı altında toplanan paralar olduğunun değerlendirildiği belirtildi.

Çantada jammer cihazı bulunmuş

DBP Diyarbakır il binasındaki aramada ele geçirilen çantada elektronik devrelerden oluşan sinyal kesici jammer cihazı bulunduğuna yer verilen iddianamede, söz konusu cihazın Yüksek'in yaptığı yasa dışı konuşmaların güvenlik güçlerince takibini engelleme amaçlı bulundurulduğuna işaret edildi.

Yüksek'in, PKK/KCK'nın basın sözcüsü gibi hareket ettiği belirtilen iddianamede, PKK/KCK'nın Irak'ta silahlı faaliyet yürüten üst düzey örgüt mensuplarından aldığı talimatlar ile terör örgütünün sistematik propagandasını yaptığı vurgulandı.

İddianamede, Yüksek'in Sur ilçesinde silahlı, bombalı eylem ve faaliyetlerde bulunan PKK örgütü mensuplarına destek amacıyla gösteri ve yürüyüş tertipleyerek, bunlara katıldığı bildirildi.

Yüksek hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

AA

HABERE YORUM KAT