1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Komutan Bey, Sen ’Disiplin’ Nedir Bilir misin?
Komutan Bey, Sen ’Disiplin’ Nedir Bilir misin?

Komutan Bey, Sen ’Disiplin’ Nedir Bilir misin?

Emrindeki herhangi bir asker, sana itirazda bulunsa; ya da sen lojmanında veya makamında nöbetçilerin koruması altında otururken, emrindeki askerlerden biri /birkaçı hayatını kaybetse, birileri de sana, senin yaptığın gibi suçlamalar yapsa, n’aparsın?

25 Ağustos 2015 Salı 16:58A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

İkibuçuk yıldır, kan durdurulabilmişti, -her siyasetçinin göze alamıyacağı riskleri göze alarak- Tayyîb Erdoğan’ın ’Bu hususta gerekirse baldıran zehiri içerim..’ şeklindeki bir kararlılık ve özel çabalarıyla.. Ama, kanın durmasının değerini PKK / HDP bilmediği gibi, bazı çevreler de bilemediler, demekk ki..

Dahası, astlarına, sormadan görüş belirtme ve hele itiraz hakkı asla tanımayan cihet-i askeriyeden bazıları da bilememişler, söyleniyorlar şimdi..

Bunların son bir örneği evvelki gün, 23 Agustos günü, Osmaniye’deki bir yüzbaşının cenaze törenininde yaşandı..

*

Bir jandarma yarbayı, geçen hafta Şırnak- Beytuşşebab’daki çatışmalarda hayatını kaybeden yüzbaşı rütbesindeki kardeşinin Osmaniye’de yapılan cenaze töreninde, kontrolünü yitirmiş, kanı tepeye fırlamış.. Ortalığı velveleye vermiş.. Öteki kardeşleri de, kendilerine biraz sukûnet tavsiye edenleri ve bazı m.vekillerini hedef alarak ’bu gibi çapulcuların olduğu yerde namaz kıldırmayız, haydi başka camie..’demeye kalkışmış; bir diğerleri, fırsat bu fırsat, Tayyîb Erdoğan’a suçlamalarda bulunmuş. Tam bir provokasyon/ kışkırtma denemesi..

O yarbay ise, o yakınlarını soğukkanlılığa davet etmesi gerekirken, yangına benzinle gitmiş..

Bir acılı insanın halet-i ruhiyesini anlamak lâzım, denilebilir. Bu olabilir. Ama, koskocaman bir yarbay da kontrolünü yitirirse, vayy ki, vayy.. Çünkü, askerlik disiplin de demektir..

Sıradan ve halkın içindeki insanların tepkisi anlaşılabilir. Ki, o bile, bizim inanç ve kültürümüzde caiz değildir.. Ama, hele bir yüksek rütbeli komutan da böyle davranabilir mi?

(AA ve diğer ajanslarda yer alar alan ifadelere göre,) ’Burada yatan vatan evladı daha 32 yaşında. Vatanına, sevdiklerine doyamadı. Bunun kaatili kim? Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor.. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehid olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git, o zaman oraya git!’ gibi laflarla bağırıp çağırmış, abuk-sabuk laflar etmiş,..

Yazının Devamı >>>

Etiketler :