1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kocaeli'de İğrenç Karikatürler Protesto Edildi
Kocaeli'de İğrenç Karikatürler Protesto Edildi

Kocaeli'de İğrenç Karikatürler Protesto Edildi

Kocaeli'de Charlie Hebdo'nun yayınladığı iğrençlikler protesto edildi.

19 Ocak 2015 Pazartesi 10:31A+A-

Kocaeli'nde Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu ve Özgür-Der Girişimi mensupları, Paris'te Charlie Hebdo dergisine yapılan saldırılar bahanesiyle ortaya konulan Hz. Peygamber’e saygısızlık ve buna Türkiye’de çanak tutan çevreleri protesto ettiler.

Merkez İzmit ilçesindeki Sabri Yalım Parkı'nda toplanan grup, Cumhuriyet gazetesi ve Charlie Hebdo dergisine tepki içeren dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan MÜSİAD Kocaeli Şube Başkanı ve Platformun dönem sözcüsü Recep Bilal Şengün, şiddetin Avrupa'daki Müslümanları zora soktuğunu söyledi.

İslam'ın kutsallarına ve Hz. Muhammed'e çirkin yakıştırmaların kabul edilemez olduğunu belirten Şengün, şöyle konuştu:

"Batılı siyasetçilere, medya mensuplarına toplumların dine bakışlarının ve kutsallara yaklaşımlarının farklı olabileceği anlatılmalı. Kur'an-ı Kerim şiddeti onaylamaz. Kişiler eylemlerine ne isim verirlerse versinler…  'İslamcı terör’ gibi isimlendirmek ancak saptırmadır. Kutsala hakaret de şiddet de kabul edilemez. Kutsala yapılan hakaret, fikir özgürlüğü içinde düşünülemeyeceği gibi yanlışa tepki olarak şiddet gösterme de kabul edilemez."

Şengün, Paris'teki dayanışmanın Filistin, Irak, Suriye ve Afganistan'da hayatını kaybeden milyonlarca insan için gösterilmediğine dikkati çekerek, Avrupa'nın bu konuda duyarlı olmadığını kaydetti.

Basın özgürlüğünü savunan Cumhuriyet gazetesinin öncelikle kendi çalışanlarının emeklerini vermesi gerektiğini anlatan Şengün, "Çalışanlarının haklarını vermeyen, 8 yıldır devam eden grevi görmezden gelen gazetenin bugün basın özgürlüğü adı altında yayımladığı karikatürler, provokasyondan başka bir şey değildir. Carlie Hebdo ve onun alçaklıkta ortağı Cumhuriyet gazetesinin yaptığı, kesinlikle fikir ve ifade özgürlüğü değildir. Bu dergi ve gazeteye yönelik tepkiler de basına baskı olarak yorumlanamaz." şeklinde konuştu.

Konuşmasında ayrıca Paralel Yapı ve medyadaki uzantılarının Carlie Hebdo ve onun çanak yalayıcısı Cumhuriyet’le yan yana gelmesinin çarpıklığına da dikkat çeken Şengün, Hz. Peygamber’i rüyalarında gördüklerini ve onun kendilerine yol gösterdiğini iddia edecek kadar Allah-Peygamber sevgisi dolu olduğu savıyla öne çıkanların Hz. Muhammed’e saygısızlık yapan kesimlerle yan yana gelmelerinin büyük bir çelişki olduğunu söyledi.

Sık sık sloganlarla kesilen açıklamanın ardından grup, Charlie Hebdo dergisini ve cumhuriyet gazetesini yaktı.

kocaeli-20180118-01.jpg

kocaeli-20180118-02.jpg

kocaeli-20180118-03.jpg

kocaeli-20180118-04.jpg

kocaeli-20180118-05.jpg

HABERE YORUM KAT