1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kocaeli’de Doğu Gutalı Kardeşlerimiz İçin Yardım Kampanyası
Kocaeli’de Doğu Gutalı Kardeşlerimiz İçin Yardım Kampanyası

Kocaeli’de Doğu Gutalı Kardeşlerimiz İçin Yardım Kampanyası

42 STK’dan oluşan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu öncülüğünde, Doğu Guta’dan tehcir edilip İdlib ve Fırat Kalkanı bölgelerine hicret eden Suriyeli kardeşlerimiz için Ramazan Kolisi kampanyası başlatıldı.

19 Nisan 2018 Perşembe 16:41A+A-

Kampanya kapsamında Kızılay Kocaeli Şubesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında kampanyaya Platform üyesi kuruluşlar destek verdi. Toplantıda Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Cengiz İpek ve Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Sözcüsü Memur-Sen Başkanı Şahin Yaşlık’ın yanı sıra birçok STK temsilcisi hazır bulundu.

HEDEF EN AZ 5 BİN AİLEYE ULAŞMAK

Toplantıda açıklamalarda bulunan Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri Platformu Dönem Sözcüsü Şahin Yaşlık, “Biz Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekkülleri olarak yerel ve genelde insanlık adına gerçekleşen hiçbir olaya sessiz kalmadık, kalmayacağız. Önümüzde Ramazan ayı var. Ve bu dönemde insanlık tarihinin en acılı dönemleri yaşanıyor. Suriye’de insanlık dışı durumlar yaşanırken dünya buna sessiz kalıyor. Önümüzün Ramazan olması dolayısıyla Doğu Guta’da yaşananlara sessiz kalmamak adına Ramazan Kolisi kampanyası başlattık. Kampanyamız 19 Nisan’da başlayıp 11 Mayıs 2018’de son bulacak. Toplanan yardımlar STK temsilcilerimizle birlikte Suriye’ye gidip bizim tarafımızdan teslim edilecek. Bu kampanya ile ilgili hedefimiz var… Bu hedefimiz de en az 5 bin aileye ulaşmaktır. Bu platform bunu rahatlıkla başaracaktır. Ramazan Kolisi’nin fiyatını 75 TL olarak belirledik. Gönüllü olarak destek olmak isteyenler Ziraat Bankası TR77 0001 0001 6300 0018 6855 46 numaralı hesaba desteklerini sağlayabilirler.”

PLATFORM ÜYESİ ONLARCA STK DESTEK OLUYOR

Ramazan Kolisi kampanyasına destek veren kuruluşlar şöyle:

ASKON, Adalet ve Medeniyet Derneği, Araştırma ve Kültür Vakfı, Ayışığı Derneği, BEŞİR Derneği, Bilim Kültür Sanat Derneği, CİHANNÜMA, Deniz Feneri Derneği, Dil ve Edebiyat Derneği, Din Görevliler Derneği, Ensar Vakfı, Esnarun Nur Derneği, Fetih Vakfı, Genç Nesil Derneği, Gençlik Derneği, Gökkuşağı Derneği, HAK-İŞ, Hukukçular Derneği, İDEBİR, İHH, İLAY-DER, İlim Yayma Cemiyeti, İyilik Derneği, Kocaeli Fikir Kulübü, Kocaeli Uluslararası Öğrenciler Derneği, Kocaelimder, Kur’an Akademisi, KİHMED, Memur-Sen, Milli Türk Talebe Birliği, MÜSİAD, MİKAV, ÖZGÜR-DER, ÖĞ-DER, Pusula Düşünce Derneği, Safa Vakfı, TÜGVA, TÜMSİAD, Umut-Der, Umuttepe Cami Derneği, Verenel Derneği, ZEYNEP-DER

kocaeli-dogu-guta-ramazan-kumanyasi-kampanya.gif

HABERE YORUM KAT