1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kocaaslan: İşi Olmayan Vatandaşlarımız Dışarı Çıkmasın
Kocaaslan: İşi Olmayan Vatandaşlarımız Dışarı Çıkmasın

Kocaaslan: İşi Olmayan Vatandaşlarımız Dışarı Çıkmasın

Karkamış Belediye Başkanı Kocaaslan, ilçenin boşaltıldığı iddiasını yalanladı. Kocaaslan, "Kendi iradesiyle ayrılan vatandaşlar var. Vatandaşa şunu söylüyoruz; güvenli yerlerde bulunun, işi olmayan dışarı çıkmasın" dedi.

23 Ağustos 2016 Salı 23:08A+A-

Gaziantep'in Karkamış ilçesine, Suriye'nin Cerablus kentinde IŞİD ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasındaki çatışmalardan sektiği değerlendirilen 7 havan mermisi isabet etti.

Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, ilçenin boşaltıldığı iddiasını yalanladı. Kocaaslan, "Kendi iradesiyle ayrılan vatandaşlar var" dedi.

Güvenlik endişesi nedeniyle bölgedeki vatandaşların birkaç günlüğüne ilçeyi terk edebileceğini duyuran Kocaaslan şunları söyledi:

"Karkamış olarak bu tür sıkıntılara alıştık. Ancak bugün öncekilerden daha farklı bir sıkıntı yaşıyoruz. Günboyu ilçemize 7 kez havan mermisi düştü. Allah'a şükür can kaybı olmadı. Ancak kendi isteğiyle bize "gitmemizi ister misiniz?" diye soranlara gitmelerini tavsiye ediyoruz. Karkamış sınıra sıfır nokta. Atılan mermiler her noktaya düşebiliyor. Vatandaşa şunu söylüyoruz; güvenli yerlerde bulunun, işi olmayan dışarı çıkmasın. Gitme imkanı olmayanlara araç ayarlıyoruz. Vatandaşlarımız birkaç günlüğüne ilçe dışına çıkılabilir."

Valilik: Daha güvenli bölgelerde bulunmaları uygun görüldü

Gaziantep Valiliği'nden yapılan açıklamada ise "Suriye sınırına yakın 6 mahallede bulunan vatandaşların can ve mal güvenliği için daha güvenli bölgelerde bulunmaları, ayrıca kamu personelinin de 2 gün izinli sayılması daha uygun görülmüştür" denildi.

HABERE YORUM KAT