1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kobani’de Çatışmalar Sürüyor; Üç Okula Tatil
Kobani’de Çatışmalar Sürüyor; Üç Okula Tatil

Kobani’de Çatışmalar Sürüyor; Üç Okula Tatil

IŞİD ve YPG arasındaki çatışmaların sürdüğü Kobani'den ateşlenen havan topları ve mermilerin Türkiye'ye düşmesi üzerine, Suruç'taki üç mahallede okullar tatil edildi.

30 Eylül 2014 Salı 13:50A+A-

Suriye'nin Halep kentine bağlı Kobani ilçesinde IŞİD militanları ile YPG güçleri arasında süren çatışmalar sırasında ateşlenen havan topları ve mermilerin Türkiye'ye gelmesinin ardından, Suruç'un sınır hattındaki üç mahallesinde bulunan okullar iki gün süreyle tatil edildi.

Şanlıurfa'nın Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, güvenlik nedeniyle sınır hattındaki Mürşitpınar, Çengelli ve Eğrice mahallelerindeki okulları tatil ettiklerini söyledi.

Çatışmalar 15 Gündür Sürüyor

PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları 15 gün önce bu ilçeye ulaşmak için doğu ve batı bölgelerinden PKK destekli YPG ve YPJ militanlarına karşı saldırı başlattı. IŞİD'in ele geçirmek için saldırdığı Kobani'ye ulaşmak için geçtiği güzergâh üzerinde bulunan köylerde yaşayan Suriyeliler evlerini terk etti ve sınırı aşarak Türkiye'ye sığındı. Bu arada ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri IŞİD hedeflerine yönelik saldırılarına devam etti. Hava saldırıları karşısında zaman zaman ilerleyişini durduran IŞİD, Kobani çevresindeki bütün köyleri aldıktan sonra şu an şehir merkezine kadar gelmiş durumda.

IŞİD militanları iyice yaklaştığı Kobani ilçe merkezini YPG güçlerinin elinden almak için pazartesiden itibaren havan topları ile saldırırken, sınırı aşan mermiler ise sınır hattındaki bazı mahallelere düşmeye başladı. TSK ise angajman kuralları kapsamında Suriye'ye karşılık verdi.

 

HABERE YORUM KAT